Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 8. 7. 2014


Brez motornega kolesa

2. 7. 2014 so policisti opravljali naloge javne varnosti na območju Sv. Štefan. Pri nadzoru cestnega prometa je voznik neregistriranega kolesa z motorjem znamke YAMAHA, ki je vozil brez uporabe varnostne čelade, zavil na travnato površino, pustil motorno kolo in stekel po klancu navzdol in se tako hotel policijski patrulji. Policisti so identificirali voznika in ugotovili, da je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo, ki ga je pustil na kraju, in druge predmete so mu odvzeli. Kako bo v naprej z vožnjo motornega kolesa, bo odločilo sodišče.

Ostal brez prevoznega sredstva

3. 7. 2014 so policisti ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal veliko preko dovoljene meje. Policisti so ugotovili, da voznik vozi vozilo v času, ko mu je bila odrejena prepoved vožnje. Da z vožnjo ne bi nadaljeval in ogrožal ostalih udeležencev v prometu, so mu osebni avtomobil odvzeli. O nadaljnji usodi voznika in vozila bo odločalo sodišče.

Sprla sta se v lokalu

V poznih večernih urah 3. 7. 2014 so bili policisti obveščeni, da je obiskovalec gostinskega lokala v okolici Šmarja pri Jelšah pri odhodu iz lokala z roko udaril drugega gosta, ta pa je nasilneža posprejal s »solzilcem«. Policisti so ugotovili, da sta javni red in mir kršila oba in bosta za svoje početje ustrezno sankcionirana.

 

 Iztok PINTER

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

Višji policijski inšpektor II