Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 23. 7. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 15. do 22. 7. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Prometna nesreča
Policisti so dne 15. 7. 2014 na parkirišču pred trgovino Lidl v Šentjurju obravnavali prometno nesrečo, pri kateri je voznica osebnega avtomobila trčila v parkirano vozilo in odpeljala s kraja, brez da bi nudila podatke oškodovancu. Policisti so na podali zbranih podatkov izsledili voznico, ter ji izdali plačilni nalog.

Poškodovanje avtomobila
Na Policijsko postajo Šentjur je 15. 7. 2014 prišel občan, ter naznanil, da mu je neznanec preko noči na parkirnem prostoru Miloša Zidanška 11 v Šentjurju z neznanim predmetom namenoma poškodoval osebi avtomobil. Z omenjenim dejanjem ga je neznanec oškodoval za okoli 450,00 EUR.

Medsosedski spori
Dne 16. 7. 2014 so policisti posredovali pri medsosedskem sporu na Proseniškem, kjer je en zmerjal drugega, ter mu odklapljal elektriko. Zaradi dejanj so mu policisti izdali plačilni nalog.

Zaseg mopeda
Dne 19. 7. 2014 so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavljali voznika kolesa z motorjem, ki pa se ni zmenil za njihove znake, ter odpeljal naprej. Po jim ga je uspelo ustavili so ugotovili, da ni ustavil, ker kolo z motorjem ni bilo registrirano, prav tako pa ni imel vozniškega dovoljenja za njegovo vožnjo. Kolo z motorjem so mu policisti zasegli, svoje dejanje pa bo imel priložnost pojasniti pri sodniku.

 

Alkohol na cesti
Dne 19. 7. 2014 so bili policisti obveščeni da se iz smeri Dol v smeri Celja pelje vozilo, ki čudno vozi. Ko so ga policisti ustavili, so ugotovili, da je vzrok za to bil s strani voznika zaužit alkohol. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ter mu izdali plačilni nalog.

Tatvina nafte
Dne 19. 7. 2014 so bili policisti obveščeni o tatvini na bencinskem servisu MOL v Lazah, kjer je storilec z osebnim avtomobilom Alfa Romeo 159 SW, natočil poln rezervoar goriva, ter odpeljal brez da bi plačal. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

Požar na stanovanjski hiši
Policisti so bili v večernem času dne 20. 7. 2014 obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na Proseniškem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do kratkega stika na elektro omarici na podstrešju hiše. Na srečo je prišlo le do manjša škoda.

Pomoč zdravstvenemu osebju
Dne 21. 7. 2014 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je javni red in mir kršil občan, ki ima psihične težave, ter je bil zato na kraj poklican dežurni zdravnik, ki je zanj odredil hospitalizacijo, pri čemer je za pomoč zaprosil tudi policiste.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Simon Veber
Pomočnik komandirja PP