Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

90 let PGD Polje – Sedlarjevo okronali z novim moštvenim vozilom (foto in video)


Prva julijska sobota je v Polju ob Sotli minila v znamenju gasilskega jubileja. Tamkajšnje gasilsko društvo, PGD Polje – Sedlarjevo, je obeležilo 90. obletnico obstoja, dogodek so pospremili s prevzemom novega moštvenega vozila in gasilsko veselico. Na dogodku so bili poleg funkcionarjev GZ Slovenije prisotni tudi člani številnih sosednjih gasilskih društev ter gasilci iz pobratenih društev sosednje Hrvaške. 

Po slavnostni paradi je povezovalka programa Zdenka Ivačič predstavila visoke goste, ki so se udeležili slovesnosti. Poleg članic in članov ter poveljnika domačega društva Vladka Vindarja, so se dogodka udeležili tudi namestnik predsednika GZ Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik celjske regije in član poveljstva GZ Slovenije Bojan Hrepevnik, župan občine Podčetrtek in prvi gasilec občine Peter Misja, predsednica GZ Šmarje pri Jelšah Pavla Kidrič, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bogdan Krumpak, predsednica KS Polje ob Sotli Helana Avgustinčič, župniku župnije Polje ob Sotli in Podčetrtek Jože Rogač, gasilci GZ Šmarje pri Jelšah, predstavniki pobratenega društva PGD Slape – Polje, predstavniki DVD Marija Bistrica, Sloga Plavič, Kumrovec in Poljana Sutlanska ter godba na pihala iz Marije Bistrice.

Poveljnik PGD Polje - Sedlarjevo Vladko Vindar, župan Peter Misja, predsednica GZ Šmarje Pavla Kidrič in namestnik poveljnika GZ Slovenije Janko Cerkvenik
Poveljnik PGD Polje – Sedlarjevo Vladko Vindar, župan Peter Misja, predsednica GZ Šmarje Pavla Kidrič in namestnik poveljnika GZ Slovenije Janko Cerkvenik

Poslanstvo gasilcev ostaja vse od začetkov isto – pomagati ljudem v stiski. Slednje lahko v polnosti uresničujejo le z ustrezno opremo in prostori, kar pa kljub dejstvu, da gre za prostovoljstvo, torej neplačano delo, zahteva določena finančna sredstva in veliko dela. Tega se ša kako zavedajo tudi v PGD Polje – Sedlarjevo, kjer so si že pred desetletjem zadali naloge, ki so jih pogumno izpolnjevali (gasili požare in pomagali ob naravnih nesrečah, skrbeli in dopolnjevali opremo, se izobraževali, tekmovali na gasilskih tekmovanjih…).

Dosežke in dejavnosti zadnjih let PGD Polje – Sedlarjevo je predstavil poveljnik društva Vladko Vindar. Nagovor smo v celoti posneli in mu lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

 

 

Pred zbrane pa je stopil tudi župan občine Podčetrtek in prvi gasilec občine Peter Misja, ki vseskozi izpostavlja, da je ponosen na delo gasilcev v vsej občini in širše. Tudi njegov nagovor smo posneli in mu lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

 

Posneli pa smo tudi nagovora predsednice GZ Šmarje pri Jelšah Pavle Kidrič in namestnika predsednika GZ Slovenije Janka Cerkvenika. Kaj sta povedala, si lahko ogledate v video posnetkih na dnu prispevka. 

Še pred predajo moštvenega vozila pa sta predsednica GZ Šmarje pri Jelšah in namestnik poveljnika GZ Slovenije podelila priznanja posameznikom in društvu. Ob tej priložnosti so podelili Gasilske plamenice III. stopnje (prejeli so jih Nada Vindar, Slavko Valenčak, Franc Vrenk in Martin Vrenk), Gasilsko plamenico II. stopnje je prejel poveljnik PGD Polje – Sedlarjevo Vladko Vindar, Gasilsko plamenico I. stopnje pa je prejelo PGD Polje – Sedlarjevo.

Prejemniki nagrad
Prejemniki nagrad
Predvsem prevozi na tekmovanja in izobraževanja pa so gasilce PGD Polje ob Sotli vedno znova opozarjali, da potrebujejo novo moštveno vozilo. Ob 90-letnici PGD Polje – Sedlarjevo se jim je z lastnimi sredstvi, ob pomoči občine, donatorjev in krajanov, tudi ta cilj izpolnil, saj so ob tej priložnosti namenu slavnostno predali novo moštveno vozilo Volkswagen Transporter, ključe katerega je poveljniku Vindarju predal župan občine Podčetrtek, poveljnik pa jih je izročil šoferju avtomobila Ivu Filipančiču.  

Donatorji, sponzorji in botri
Donatorji, sponzorji in botri
Sledil je blagoslov vozila, ki ga je opravil domači župnik Jože Rogač, nato pa sta se predsednik PGD Polje – Sedlarjevo Vladko Vindar in poveljnik Franc Vrenk s plaketami zahvalila sponzorjem in donatorjem ter botrom, ki so omogočili nakup novega moštvenega vozila.  

Tik pred koncem uradnega dela in pričetkom druženja, pa so gasilci PGD Polje Sedlarjevo in DVD Marija Bistrica, ki že več let tkejo prijateljske vezi, le-te zapečatili s podpisom listine o pobratenju.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku, v video posnetkih pa lahko prisluhnete številnim nagovorom in čestitkam, ki so jih izrekli visoki člani gasilstva na našem in širšem območju. 

 

 v/t/f: Egon Horvat