Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

5. 7.: Preobremenitev oddelka za notranje zadeve


Na sedežu oddelka za notranje zadeve v Šentjurju so zaposleni štirje referenti, in sicer: referent za potne liste, matičar in dva referenta za promet. Poleg tega pa je v sestavu tega oddelka še 7 krajevnih uradov. Glede na obseg dela, ki sodi v delokrog oddelka za notranje zadeve in obstoječo sistematizacijo so bili v Šentjurju primorani z notranjo porazdelitvijo dela dodatno obremeniti referente. Tako zdaj referent za potne liste »pokriva« tudi področje osebnih stanj, referent za promet pa delno zadeve javnega reda in miru in tajniška dela za svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.
Taka obremenitev ima seveda za posledico manj kvalitetno delo. To je poleg prostorskih problemov tega oddelka najbolj pereč problem v zadnjih letih.
Po drugi strani pa še vedno ostaja odprto vprašanje organizacije krajevnih uradov, saj v tej občini združujejo v eni osebi funkcijo matičarja, šefa krajevnega urada in tajnika krajevne skupnosti. V enem primeru pa delavka opravlja celo delo poštne uslužbenke.
Razreševanju naštetih problemov so na oddelku za notranje zadeve v Šentjurju že v lanskem letu posvetili veliko pozornosti in tudi opravili vrsto razgovorov s predstavniki krajevnih skupnosti in vse to z namenom, da bi čimprej našli čimboljšo rešitev. Vsekakor pa je nujno, so menili, da priskoči na pomoč še socialistična zveza in delegatska skupščina.

Novi tednik, 5. 7. 1979