Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

12. 7.: Nov kompleks »TEMPEL«


Pomemben načrt vjavni razpravi »o investiciji za izgradnjo hotelskega kompleksa Tempel je potrebna samoupravna odločitev.«
S temi besedami se začenja članek v šesti številki letošnjega letnika glasila delovne skupnosti Zdravilišča Rogaška Slatina »Vrelci«, ki odpira načrt za izgradnjo novega hotelskega kompleksa v našem največjem zdravilišču, sicer pa naložbo v vrednosti okoli 441 milijonov dinarjev (cena časopisa 5 din, op.). O tej investiciji bodo razpravljali in odločali zbori delavcev vseh temeljnih organizacij združenega dela zdraviliškega kolektiva.
Nosilec akcije je temeljna organizacija Zdraviliška dejavnost. Gre za gradnjo novega hotela A kategorije in sicer na prostoru, kjer stoji Uradniški dom, ki pa je po potresu tako poškodovan, da ga bodo porušili. No vi v hotel bo povezan z dvema dosedanjima hoteloma, to je z Zagrebškim domom in hotelom Park. Imel bo lastno restavracijo in vse druge prostore, ki sodijo v okvir hotela A kategorije. V njem bo 300 postelj.
In če k temu dodamo 111 postelj v Zagrebškem domu ter 50 postelj v hotelu Park, gre torej za novi hotelski kompleks, ki ga bosta dopolnjevala dva dosedanja objekta, z vsega skupaj 461 ležišči.
Gradnja hotelskega kompleksa Tempel bo terjala še nekatera druga dela. V tej zvezi gre za povezovalni hodnik do Terapije, dovozno cesto, parkirišče pri delavnicah, za barski prostor v restavraciji Pošta itd.

Novi tednik, 12. 7. 1979