Zaradi kolesarske dirke v soboto oviran promet na območju

20. 6. 2014 9:20

Zaradi kolesarske dirke po Sloveniji bo v soboto, 21. junija, promet oviran tudi ponekod na našem območju. Start 3. etape bo v Rogaški Slatini ob 11.30 uri.

Promet bo od 11.30 oviran na relaciji Rogaška Slatina – Šentjur – Kozje – Golobinjek – Podčetrtek – Pristava – Rogaška Slatina – Pečica – Slovenska Bistrica – Oplotnica – Slovenske Konjice – Zreče – Padeški vrh – Zreče – Oplotnica – Slovenska Bistrica – Veliko Tinje – Trije Kralji. Cilj 3. etape bo predvidoma ob 16.30 uri na Treh Kraljih.

Na omenjenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da zaradi varnosti udeležencev prireditve in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence cestnega prometa še posebej opozarjajo na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen, če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdeče-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,713 seconds.