Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku potekal 3. humanitarni koncert za nakup mamografa za bolnišnico Brežice (foto in video)


Prejšnjo nedeljo je v športni dvorani Podčetrtek potekal dobrodelni koncert za nakup mamografa Splošne bolnišnice Brežice. Občina Podčetrtek je Posavskemu in Obsoteljskemu društvu za boj proti raku priskočila na pomoč s soorganizacijo dogodka in z dodatno donacijo v višini 1000 € Občini Brežice.

Društvo sodeluje z vsemi, ki promovirajo zdrav način življenja, podpira že uveljavljen program ZORA (program zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb materničnega vratu), prav tako tudi program SVIT (program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki). V društvu upajo, da se bo program DORA (državni presejalni program za raka dojk) kmalu začel izvajati tudi v Posavju in Obsotelju. Edukativni pregledi dojk, združeni s predavanji in treningom na modelu dojk, so stalnica dela društva, ki aktivno sodeluje tudi s šolarji in dijaki preko zdravstveno-vzgojnih vsebin.

Zbralo se je veliko število nastopajočih, med njimi so bili OŠ Podčetrtek, Glasbena šola Rogaška, Šolski center Rogaška, Osti jarej, MPZ Terme Olimia, MePZ Bistrica ob Sotli, Dekliški zbor La Vita, Folklorna skupina Kozje, sestri Sotošek idr.

Alenka Krenčič Zagode, dr. med., spec. ginekologije in porodništva je zbrane nagovorila s prav posebnim namenom osveščanja raka na dojki. Poudarila je pomembnost natančnega samopregledovanja dojk in sodobne rentgenske diagnostike. Mamografija je še vedno ena izmed najbolj učinkovitih metod odkrivanja raka na dojki. Dejala je, da si želijo, da bi tudi žene Posavja in Obsotelja imele enake možnosti odkrivanja raka dojk kot ostale žene po Sloveniji. Z digitalno mamografijo se lahko odkrijejo začetki raka na dojki in z zbiranjem denarja za novi mamograf so začeli že oktobra 2013.

 

Podpredsednica društva, Vladimira Tomšič, je direktorici JZ ZD Šmarje, Ireni Nunčič, predala model dojk (predan je bil bon), ki služi samopregledovanju dojk.

Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja. 

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (klik!!) in spodnji videoposnetek nastopajočih. 

 

f/t/v: J. C.