Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Osrednja slovesnost ob Dnevu državnosti v Podčetrtku (foto in video)


V petek, 20. 6. 2014, ob 18. uri je bila na trgu vasi Lipa v Podčetrtek osrednja slovesnost ob Dnevu državnosti. Letos naša največja kokoška praznuje 23 let in 23 let nazaj se je napisala nova zgodovina. Če se na hitro spomnimo,  je 25. junija 1991 slovenski parlament sprejel ustavni zakon za uresničitev Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, Deklaracijo o neodvisnosti in še nekaj zakonov, s katerimi je Slovenija prevzela prejšnje pristojnosti federacije na svojem ozemlju. Po desetdnevni vojni in porazu JLA so se začela pogajanja na Brionih …

Kulturni program so pripravili učenci iz OŠ Podčetrtek, sodelovali so tudi otroci iz vrtca Podčetrtek. Nastopil je Moški pevski zbor Terme Olimia pod taktirko zborovodkinje Špele Drašler, ki je zbranim odpel Himno ob začetku slovesnosti ter Tam, kjer teče bistra Zila ter Pobratinija. Zapel je tudi Brane Gradišnik s pesmijo Slovenski veterani.

Na slovesnosti je sodelovalo tudi Območno združenje slovenskih častnikov in veteranov, Policijsko veteransko združenje Sever. Častni govornik slovesnosti je bil polkovnik Miha Butara in vabimo vas, da si v spodnjem prispevku pogledate njegov govor.

 

 

Peter Misja, župan Občine Podčetrtek, je zbranim na trgu izrekel dobrodošlico in dejal, da čeprav mnogi pravijo, da nimamo kaj praznovati, je ravno nasprotno. Imamo domovino, ki jo moramo spoštovati, prišli pa bodo tudi lepši časi.

Kljub dežju se je zbralo kar nekaj obiskovalcev, ki so vztrajali do konca prireditve. Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (klik!!).

f/t/v: J. C.