Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 17. 6. 2014


Pod vplivom alkohola kršil javni red in vozil vozilo

14. 6. 2014, ob 20. uri, so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostišču v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški, državljan R Hrvaške, ki je bil pod vplivom alkohola, nadlegoval goste lokala. Policisti so kršitelju izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

Istega dne, ob 21. uri, so policisti opravljali kontrolo cestnega prometa v Rogaški Slatini in pri tem ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da gre za moškega, ki je pred tem kršil javni red in mir. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je bilo ugotovljeno, da ima voznik 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti vozniku odredili pridržanje. Ker je bil kršitelj državljan R Hrvaške, so ga policisti naslednji dan privedli v postopek na sodišče.

15. 6. 2014, ob 3.50 uri, so policisti v Kostrivnici ustavili istega voznika, državljana R Hrvaške. Tudi tokrat je bilo ugotovljeno, da voznik kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Pri preizkusu je alkotest pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi tokrat je bilo kršitelju odrejeno pridržanje, nato pa je bil z obdolžilnim predlogom priveden na sodišče v takojšnji postopek.

Vlom v zlatarno

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 13. 6. 2014 obveščeni o vlomu v zlatarno v Rogaški Slatini. Policisti so kraj dejanja zavarovali, nato pa so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalističen policije, Policijske uprave Celje opravili ogled kraja dejanja. Pri tem je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci v noči iz 12. 6. 2014 na 13. 6. 2014 vlomili v zlatarno. Od tam so nato odtujili različne kose zlatega nakita v skupni vrednosti cca 80.000 EUR. Policisti in kriminalisti o storilcih še zbirajo obvestila.

 

 

                                                             Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I