Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pivo in cvetje 2014 – ekskluzivni in edini nastop najboljše slovenske rock skupine vseh časov


Na jubilejnem, 50. festivalu Pivo in cvetje v Laškem, ki bo potekal od 17. do 20. julija, pripravljajo pester in zanimiv spremljevalni program, pa tudi številna presenečenja. Posebej za Pivo in cvetje se namreč vrača skupina Šank Rock, za katero so bili številni prepričani, da je ne bodo nikoli več slišali v živo. Legende se vračajo ekskluzivno in le za en koncertni večer.

Leta 2010 je odjeknila vest, da je legendarna rockerska skupina Šank Rock, ki je na slovensko glasbeno sceno vstopila že leta 1982, prenehala z delovanjem. Obrnili naj bi zadnji list in napisali “konec”… Čeprav so mnogi mislili, da jih nikoli več ne bomo videli stati na odru, bodo na posebno željo organizatorjev Piva in cvetja vsem ljubiteljem njihove glasbe narisali velik nasmešek na obraz.

»A ognja žar pod pepelom še tli…«… V svoji dolgi karieri so igrali v različnih zasedbah, a vedno so sloveli kot najboljša koncertna rock skupina v Sloveniji. Tokrat bodo ekskluzivno nastopili le na festivalu Pivo in cvetje in to v morda najboljši zasedbi doslej: na kitari legendarni Bor Zuljan, na basu nepogrešljivi Cveto Polak, za bobni prekaljeni Roman Ratej, za klaviaturami mojster Sašo Gačnik, pred mikrofonom pa seveda eden in edini Matjaž Jelen.

Skupina, ki je v svoji karieri nanizala več kot 1.000 koncertov, ustvarila 14 albumov, očitno še ni rekla zadnje besede in bo knjigi pravljic dodala nov list. Od samega začetka njihovega ustvarjanja jih je spremljala legendarna glasbena novinarka Tamara Pirih, ki je beležila vse njihove glasbene, no pa tudi drugačne dosežke. Tamara je ob tej priložnosti zaupala: »Šank Rock so bili zame edini v Sloveniji, ki so se lahko primerjali z največjimi glasbenimi imeni na svetovnem nivoju. In ko se na sceno vračajo največji, človek ne more drugače, kot da se veseli … Žive legende se pač ne vračajo vsak dan!«

Petek, 18. junija, bo torej na prizorišču Zlatorog v Jagočah pravi rockerski žur, ki ga bodo odprli duhoviti postpunkerji Backstage, nadaljevale vroče metalke Hellcats in slovenska superskupina San di Ego, za vzdušje irsko-keltskega puba s punkovsko energijo pa bodo poskrbeli Happy Ol’McWeasel. Večer se bo nadaljeval s pravim nizom rockerskih hitov v izvedbi skupin Dan D, Parni valjak ter Šank Rock! Obeta se nam torej vrhunski večer, katerega dodatno presenečenje pa organizatorji še skrivajo!

Vstopnice za prizorišče Zlatorog v Jagočahso na voljo na več kot 400 prodajnih mestih mojekarte.si, od preteklega tedna tudi na prodajnih mestih 3DVA in OMV. Do vstopnice lahko obiskovalci pridejo najenostavnejepreko spletne strani www.pivoincvetje.si, saj si jo lahko sami natisnejo.

Za več informacij in celotni program dogajanja kliknite tukaj (klik!).

Foto: Marko Delbello Ocepek

Zagotovite si najcenejše vstopnice za oder Zlatorog na Pivo in cvetje 2014 – samo prvih 30 naročnikov:

 pivo-cvetje-polsi-klik

* Promocijska novica