Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Cesta Šentvid – Sp. Ponkvica tudi uradno predana namenu (foto in video)


V torek, 17. junija, je pri domačiji Stojan v Šentvidu pri Grobelnem potekala slovesnost ob zaključku del izgradnje zadnjega odseka ceste Šentvid – Spodnja Ponkvica. Slednji, v dolžini 500 metrov, je bil najzahtevnejši odsek na celotni trasi, saj je terjal prestavitev ceste in posledično struge potoka.

Dogodka so se udeležili vsi vidni predstavniki šmarske Občine, predsednik KS Šentvid pri Grobelnem Tomaž Hvala, številni domačini, politiki, za glasbeno-kulturni program so poskrbeli člani Moškega pevskega zbora Šentvid pri Grobelnem, po novi cesti pa so se simbolično, s starimi kolesi in motorji, popeljali člani Old timer kluba “Večno mladi“.

Prisotne je nagovori tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, ki je izpostavil pomen in dela, ki jih je terjala izgradnja tega pomembnega odseka. Pri urejanju odseka, ki je bil sicer končan že decembra lani, bil zgrajen nov most, zvočni zid, nov priključek na lokalno Rimsko cesto, izvedene pa so bile vse druge komunalne ureditve, ki jih ob novogradnjah urejajo.

 

Dela je izvajalo podjetje Vipso iz Senovega, nadzor podjetje Navor, projektant trase nove ceste je bil Ivo Vukina iz Vodnogospodarskega biroja Maribor. Vrednost naložbe je bila 280.000 EUR.  

 

Pred kamero smo povabili župana občine Šmarje pri Jelšah Jožeta Čakša. Izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na slovesnosti ob zaključku del izgradnje odseka na cesti Šentvid – Spodnja Ponkvica. 

 

v/t/f: eH 

 pivo-cvetje-polsi-klik