Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

14. 6.: V Šentjurju ne bo šlo brez zaklonišča


Šentjurčani se dolgo časa niso mogli odločiti ali naj dovolijo gradnjo prizidka k osnovni šoli v Slivnici in adaptacijo podstrešja v Zdravstvenem domu v Šentjurju.
Zlasti zadnja naložba je bila vprašljiva, vendar ker po njihovem mnenju ne gre za velika sredstva, so adaptacijo kljub temu odobrili. Kot kaže pa bo končno prišlo tudi do izgradnje prizidka k osnovni šoli v Slivnici, ki so ga krajani zaradi prostorske stiske že nestrpno pričakovali.
Prizidek bodo gradili v dveh fazah. Najprej bodo zgradili zaklonišče, kateremu so se sicer hoteli izogniti, vendar jim republiški predpisi tega ne dovoljujejo. Vrednost naložbe je 84 milijonov, končali pa jo bodo drugo leto. Poleg tega bodo dokončali večnamenski prostor v krajevni skupnosti Blagovna, in kulturni dom v Dobju.
Drugače pa so tako v občinski upravi kot v zvezi komunistov sprejeli odločitev, da je potrebno vse negospodarske naložbe črtati iz tega srednjeročnega obdobja. Tako letos ne bo nič s kulturnimi in gasilskimi domovi, ki so jih načrtovali v nekaterih krajevnih skupnostih.

Novi tednik, 14. 6. 1984