Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

7. 5.: V Slivnici so dogradili zadružno plemenilno postajo


Zadružna ekonomija v Slivnici pri Celju bo v nedeljo dne 8. 5.1949 otvorila dograjeno plemenilno postajo.
V zgradbi so: hlevi za govejo živino, konje in svinje, orodjarna in soba za orodjarja. Pri gradnji so sodelovali tudi kmetje iz sosednjih vasi, ter opravili vse vožnje za prevoz materiala potrebnega pri zidavi, posebno pa se je odlikoval tov. Lesjak Ferdo, kmet iz Slivnice.
Frontne organizacije so nudile kmetijski zadrugi vso pomoč pri njenem delu, s strani AFŽ so bile najbolj agilne tov. Zelenko Zofija in Merslavič Stana.
Mladinci so se po končani predvojaški vzgoji večkrat pomudili na gradilišču in pomagali pri delu, prav tako pa se tudi pionirji po končanem pouku niso branili dela na gradilišču.
Glavno zaslugo pri organizatoričnem delu pa imata tov. Lesjak in Mastnak Vinko, kakor tudi tov. Intihar Ivan, kateri je opravil na gradilišču tudi 162 ur prostovoljnega fizičnega dela.
Kmetijska zadruga si je poleg svoje ekonomije in plemenilne .postaje uredila tudi lastno šivalnico in kolarsko delavnico, pripravljajo se pa k nadaljnji gradnji sadne sušilnice in novega svinjaka.
Z nezlomljivo voljo do dela gradi naše delovno ljudstvo socializem na vasi, ter na ta način odgovarja vsem klevetam naših sovražnikov.

Celjski tednik, 7. 5. 1949