Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slovenska teniška liga ponovno v Kozjem; badminton prvič v VCK


Ekipa Tenis kluba Kozje je v 3. Slovenski teniški ligi prvič nastopala v sezonah 2007 in 2008. Po petih letih premora se je v sezoni 2014 ponovno prijavila v tekmovanje pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Okrepljena z nekaterimi igralci razpadle ekipe TK Rogatec so v prvem krogu gostili ekipo TK Galtena s Ptuja. Zelo močna ekipa sestavljena iz igralcev, ki je verjetno favorit letošnje 3. slovenske teniške lige je v Kozje prišla s štirimi igralci iz prve stoterice slovenske teniške lestvice. Na igrišče sta za TK Kozje prva stopila Iztok Artič in Igor Cesarec. Iztok se je v prvem setu dobro upiral Janu Lahu, v drugem pa popustil in prva zmaga je odšla v Ptuj. Igor je tekmo proti Mateju Rusu začel odlično, dobil prvi set, v drugem nekoliko popustil, tretjega pa ponovno obrnil v svoj prid in rezultat je bil izenačen. Za njimi sta na igrišče za domače stopila Mladen Kantoci in in Blaž Hartl. Mladen proti Alešu Adamčiču ni imel možnosti za uspeh, Blaž pa je proti najboljšemu gostujočemu igralcu Inu Ficku dobil prvi set, druga dva pa po izenačeni borbi izgubil in rezultat po posamičnih dvobojih je bil 3:1 za goste. Tekma dvojic tako ni več odločala o ničemer, tudi tu pa so bili boljši gostje, ki so tako zmagali s 4:1. Kljub porazu veselijo dobre igre proti favoriziranim nasprotnikom in lep obisk domačih gledalcev, ki so glasno vzpodbujali igralce domače ekipe, s ploskanjem pa nagradili tudi uspešne poteze gostov. V naslednjem krogu gre ekipa TK Kozje na gostovanje v Mursko Soboto. Začelo pa se je tudi že tekmovanje v novi sezoni Veteranske Sotelske teniške lige. V prvi tekmi je ekipa TK Kozje gostila serijske prvake zadnjih let, ekipo TK Šentjur 1 in bila pričakovano poražena.

V novem VCK prvič igrali tudi badminton

Po igralcih namiznega tenisa in košarke, so novo športno dvorano v sklopu Večnamenskega centra Kozje preizkusili tudi igralci badmintona. Tenis klub Kozje je namreč pripravil tradicionalno, tokrat že trinajsto občinsko prvenstvo Kozjega v badmintonu.

Udeležba je bila zaradi različnih razlogov sicer nekoliko slabša kot običajno, kljub temu pa so se prvenstva udeležili najboljši tekmovalci zadnjih let. Badminton v občini Kozje sicer gojijo predvsem člani Športnega društva Podsreda in Tenis kluba Kozje, ki pa v letošnji zimski sezoni niso imeli možnosti vadbe, zaradi gradnje novega Večnamenskega centra v Kozjem. Zmagovalec trinajstega prvenstva je postal član ŠD Podsreda Jože Vuk, ki se je naslova prvaka razveselil že četrtič. Na drugo mesto se je uvrstil Bojan Dobravc, član tako ŠD Podsreda kot TK Kozje, tretje mesto pa je osvojil osemkratni prvak in branilec naslova Roman Gradišek iz TK Kozje. Športna dvorana Večnamenskega centra Kozje je tako gostila tudi prvo tekmovanje v badmintonu in zagotovo bodo novi, boljši pogoji lahko pripomogli tudi k razcvetu te zanimive in zahtevne športne panoge.

R.G.