Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pivo in cvetje 2014: George Clinton v sklopu zadnje koncertne turneje obiskal tudi Laško


George Clinton – svetovna legenda funka v živo – samo na festivalu Pivo in cvetje. Njegova zadnja koncertna turneja in zato zadnja priložnost za vse ljubitelje funka in soula.

Letošnji festival Pivo in cvetje v jubilejni, petdeseti izvedbi, bo festival presežkov, so obljubili in zapisali vsi ustvarjalci festivala. Glasbeni program bo kakovostnejši in pestrejši kot kdajkoli doslej, prav tako pa pripravljajo še več spremljevalnih vsebin, ki temeljijo na slovenski zgodovinski dediščini in lokalni tradiciji. Dosedanjim odrom Jubilejnik, Club in prizorišču Zlatorog v Jagočah, se bo pridružil še Kulturni center Laško, kjer bodo v času festivala brezplačno na voljo predstave, ki temeljijo na klasični glasbi. Obširnejši zapis o tem bomo pripravili v naslednjih sporočilih.

Tokrat vam predstavljamo prvega človek funka Georgea Clintona, ki v svoji bogati karieri ni pogosto obiskoval stare celine, koncert v Laškem pa bo njegov edini nastop daleč naokoli. Ker je napovedal, da je to hkrati njegova zadnja koncertna turneja, gre torej za edino in zadnjo priložnost, da obiskovalci festivala v živo vidijo in slišijo legendo funka in soula. George Clinton na festival Pivo in cvetje prihaja z več kot poldrugim ducatom spremljevalnih glasbenikov in če je soditi po navdušenih kritikah in opisih njegovih koncertov v zadnjem času, gre za spektakel za oči in ušesa, kakršnega zmorejo le redke zasedbe tega žanra.

Dr. Funkenstein, kar je eden izmed vzdevkov, ki so mu jih prilepili mediji in občinstvo, ne počiva na lovorikah psihedeličnega funka, katerega pionir je bil s skupinama Parliament and Funkadelic, ki sta prevladovali v ameriškem »črnem« zvoku sedemdesetih let. Dvainsedemdesetletni prvak funka, za katerega je Prince že pred dvema desetletjema rekel »George je funk!«, z leti ni izgubil nič od svoje odtrgane privlačnosti in dinamike, na odru še vedno zna ustvariti kemijo funka na steroidih, od a capella uvodov do divje plesne kakofonije ritmov. Z zasedbo Parliament Funkadelic, ki ga spremlja na turneji, je na letošnjem koncertu v Londonu posnel tudi material za koncertno vinilno ploščo.

George Clinton se enako dobro počuti v mešanici pisanih afriških oblačil, križanih z znanstveno fantastiko, kot v temni obleki s kravato. Spisek glasbenikov, s katerimi je sodeloval v svoji karieri, pa se bere kot »kdo je kdo« soula, rhythm & bluesa ter jazza. In ne nazadnje, na prestižnem simpoziju International Music Summit 2014, ki poteka prav sedaj na Ibizi, prestolnici evropskih in svetovnih plesnih ritmov, so mu zaupali čast glavnega govornika – pred njim sta bila na primer lani Jean Michel Jarre, leta 2012 pa Giorgio Moroder.

Za vse, ki želijo slišati (I Wanna) Testify, Atomic Dog, Flash Light, Give Up the Funk (Tear the Roof off the Sucker) in druge himne funka v živo, je obisk Piva & cvetja edina možnost. George Clinton bo nastopil v soboto, 19. Julija, na prizorišču Zlatorog v Jagočah.

Vstopnice so obiskovalcem že na voljo prek spletne strani www.pivo-cvetje.si.

Zagotovite si najcenejše vstopnice za Pivo in cvetje 2014 – samo prvih 30 naročnikov: 

 pivo-cvetje-polsi-klik

* Promocijska novica