Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev v Šmarju pri Jelšah 2014 (foto, video)


Moto klub Šparon Riders je v nedeljo, 27. aprila 2014 pripravil že 12. tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov v Šmarju pri Jelšah.

Moto klub Šparon Riders je tudi letos v sodelovanju z župnijo Šmarje pri Jelšah pripravil tradicionalen blagoslov motorjev. Tudi letos so motoristi, motoristke in ljubitelji motorjev prišli na svoj račun, saj so v Šmarju bili priča velikemu številu motoristov iz vse Slovenije, kar so obiskovalci lahko ugotovili po številnih klubskih našitkih na njihovih jaknah. Kljub temu, da je kazalo na nekoliko slabše vreme, pa le-to motoristom vseeno ni zagodlo in je ostalo brez kančka dežja.

 Blagoslov se je pričel z mašo ob 10.15 v osrednji šmarski cerkvi, cerkvi Marije Vnebovzete. Motoristi, ki se maše niso udeležili, so se lahko okrepčali na ploščadi pred kulturnim domom, saj organizatorji niso pozabili na žejna usta in prazne želodce. Vsi ljubitelji motorjev so si lahko ta čas ogledali jeklene lepotce in pokramljali z udeleženci blagoslova. Po maši je sledil blagoslov motorjev, ki pa so se ga razveselili tako obiskovalci kot tudi motoristi, saj je nadomestni duhovnik  iz Doma svetega Jožefa iz Celja predlagal, glede na to, da je pri krstu v navadi, da zbor zapoje kakšno pesem, naj tokrat rajši zapojejo zvoki motorjev.

Žal pa ponovno ni bilo za obiskovalce najbolj atraktivnega dela – panoramske vožnje po Šmarju in okolici, saj je to zaradi vedno večjega števila udeležencev na šmarskem blagoslovu motoristov izredno težko izpeljati. 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik

 

Priporočamo še:
Srečanje starodobnikov v Šentjurju (foto, video)