Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Igralci namiznega tenisa krstili športni del VCK


Večnamenski center Kozje, ki so ga v Občini Kozje svečano predali namenu 25. aprila in je že naslednji dan gostil mednarodno kulturno prireditev Zveze društev upokojencev Kozjansko, je v nedeljo, 4. maja, doživel še krst športnega dela centra. V njem so se namreč zbrali igralci namiznega tenisa, ki so se pomerili na turnirju posameznikov, igralcev Lige namiznega tenisa »Vezenje EP« Kozjansko.

Tekmovanje je organizirala Športna zveza Kozje, ki že deset let povezuje ljubitelje namiznega tenisa s celotnega vzhodnega dela Slovenije v ligi, ki je letos potekala v dvorani Gasilskega doma v Kozjem. Tradicionalni zaključek lige – turnir posameznikov, igralcev lige, pa so izvedli v športni dvorani novega Večnamenskega centra Kozje in to je bila sploh prva športna prireditev v njem. Ker je tekmovanje štiriindvajsetih ekip letos prvič potekalo kar v treh ligah, so organizatorji pripravili dva ločena turnirja, enega za igralce prve lige in drugega za igralce druge in tretje lige. Tekmovanja se je udeležilo triindvajset igralcev, devet izmed članov ekip prve lige in štirinajst izmed članov ekip druge in tretje lige.

V predtekmovanju so bili igralci z žrebom razdeljeni v skupine, znotraj katerih so se pomerili vsak z vsakim, nato pa sta se najboljša dva iz vsake skupine uvrstila v zaključne boje, ostali pa v tolažilno skupino. Priča smo bili zelo zanimivim in izenačenim dvobojem, najboljši pa so na koncu prejeli pokale oziroma medalje iz rok predsednika Športne zveze Kozje Romana Gradiška in vodje lige Ervina Perčiča. In kdo so bili najboljši ? Med tekmovalci prve lige je največ znanja pokazal Robert Tepeš iz NTK Rogaška, drugi je bil Borut Rostohar iz NTK Krško in tretji Miran Filipančič iz ekipe Trgovine Polje. Tolažilni turnir je osvojil še en član ŠD Polje ob Sotli, Primož Dobravc. Med tekmovalci druge in tretje lige pa so največ uspeha poželi domači tekmovalci. Zmagal je član ekipe Rajmax Gregor Volavšek, sledila pa sta mu Rok Perčič na drugem in Boris Bezamovski na tretjem mestu, oba člana Tenis kluba Kozje. Zmaga v tolažilnem turnirju je tudi tu odšla v ŠD Polje, zmagal je Janko Štefančič.

Igralci namiznega tenisa so tako krstili tudi športni del Večnamenskega centra Kozje in bili so navdušeni nad možnostmi, ki jih center nudi, zato lahko pričakujemo, da bo liga v prihodnjem letu ponovno postavljala nove mejnike, kar se tiče števila sodelujočih ekip in igralcev.

R.G.