Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. 5.: Celje – Šmarje: cenejši dopust


Preživeti dopust z družino v hotelu pomeni vse leto varčevati in si pri trgovati od ust, če si delavec s poprečno slovensko plačo. Zato so mnoge delovne organizacije zgradile počitniške hiše ali najele večje zgradbe, da lahko njihovi delavci ceneje preživijo dopust. Taka pot pa je bila doslej večini prosvetnih delavcev zaprta, razen če so imeli enega od družinskih članov v drugi delovni organizaciji.
Delavci IV. osnovne šole Celje in sindikalna konferenca prosvetnih delavcev Šmarje pri Jelšah pa so se odločili drugače. IV. osnovna šola je že lani kupila v Novigradu v Istri dvosobno stanovanje, letos pa še enega.
Dogovorili so se, da na dopustu stanuje v vsaki sobi po ena družina ali skupina. Na ta način bo letos po devet dni letovalo kar 28 družin ah skupin.
Podobno pot so ubrali v Šmarju. Sindikalna konferenca prosvetnih delavcev je na otoku Krku najela petsobno hišo za pet mesecev. Sredstva za najemnino pa je letos prispevala temeljna izobraževalna skupnost, tako da ne bodo imeli prosvetni delavci nobenih stroškov za stanovanje.
Za vso hišo z opremljenimi petimi sobami in potrebnimi pritiklinami so plačali 30.000 dinarjev (cena časopisa 2 din, op.) najemnine. V maju, juniju in septembru bodo lahko šli na dopust upokojeni prosvetni delavci in tisti del tehničnega osebja oziroma drugih služb, ki ni vezan neposredno na pouk.
Odločitvi celjskih in šmarskih prosvetnih delavcev sta zelo vabljivi, istočasno pa sta terjali mnogo treznega premisleka in morali so se odreči marsikaki vabljivi večdnevni ekskurziji ali turističnemu potovanju v tujino, kar pa si privoščijo druge šole.

Novi tednik, 30. 5. 1974