Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

29. 5.: V Bistrici ob Sotli imajo šolsko zadrugo


Bistrica ob Sotli je lep kraj. Urejena vas, pod njo pa skrbno obdelana polja s prvimi hmeljišči pričajo o tem, da tu živijo napredni ljudje.
Bistrica se ponaša s svojo šolo, v kateri je leta 1901 obiskoval tretji razred osnovne šole tovariš Tito. Prav posebej se s tem ponašajo bistriški pionirji, ki s svojim pridnim delom želijo pokazati, da so vredni učenci šole, ki jo je obiskoval njihov veliki prijatelj in vzornik.
Na šoli imajo tudi šolsko zadrugo z nekaj odsekov. Zadruga ima svoj upravni odbor in zadružni svet. Ima svoja pravila, ki jih je potrdila tamkajšnja kmetijska zadruga.
Zadružniki v šoli imajo svoj hranilni odsek, svoj vrtnarski, poljedelski in sadjarski odsek. Za šolo imajo manjše zemljišče, ki ga sami obdelujejo na najsodobnejši način, in sadovnjak za katerega skrbijo kratkohlači sadjarji z vso resnostjo.
Cvetličarski odsek ima na skrbi okolico in šolsko poslopje. Šola, v katero je hodil Tito, ne sme biti zanemarjena.
Pred šolo so uredili cvetlične grede in posadili lepotično grmičevje. Za šolo imajo pripravljene rože, ki jih bodo v kratkem postavili v zabojčkih na šolska okna.
Šolska zadruga nosi ime »Modras« in to v čast junaku revolucije Skvarči, ki je imel tako partizansko ime in je v tem kraju v boju z Nemci padel.

Celjski tednik, 29. 5. 1959