Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

22. 5.: Le naprej odred kozjanski


Letos, 27. aprila je poteklo dvajset let od ustanovitve slavnega Kozjanskega odreda. Dobre tri mesece za tem pa praznujejo na Kozjanskem še en pomemben jubilej: to je 18. avgust, dan, ko je bila osvobojena Planina. Ob obeh dvajsetih obletnicah bodo letos na Planini pripravili veliko slovesnost.
Pri okrajnem odboru Zveze združenj borcev narodnoosvobodilne borbe v ta namen že deluje poseben odbor, ki je tudi že sestavil program prireditev za obdobje pred praznikom in na praznik sam; V prihodnjih nekaj tednih bo namreč več športnih tekmovanj, pohodov, srečanj in proslav – vse v počastitev teh dveh pomembnih obletnic.
Letošnjega proslavljanja se bo množično udeležila tudi mladina. Mladi ljudje se bodo podali na pohode po poti Kozjanskega odreda, nekdanji borci pa bodo- obiskali pionirje in jim pripovedovali o partizanskih akcijah in življenju med vojno.
In še ena vabljivost za mladino: okrajni odbor Zveze združenj borcev bo namreč razpisal nagrade za najboljši sestavek o zgodovini Kozjanskega odreda.
Osrednja prireditev pa bo 16. Avgusta na Planini. Domačini bodo pripravili veliko tovariško srečanje in pester kulturni program. Predvidevajo, da se bo tisti dan zbralo na Planini več tisoč nekdanjih borcev, mladine in ostalih prebivalcev celjskega okraja. Se posebej veliko obiskovalcev bo prišlo iz brežiške, sevniške, krške, šmarske, šentjurske, laške in celjske komune – torej iz območja, kjer se je med narodno osvobodilno borbo Kozjanski odred tako hrabro boril.

Celjski tednik, 22. 5. 1964