Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

11. 5.: Šmarski TV telop na malih ekranih


Prebivalcem Šmarja se je v prvomajskih praznikih »pokazala« in prvič predstavila lokalna televizijska postaja Šmarje pri Jelšah, prva te vrste pri nas.
Mnoge je najbrž malce razočarala, saj to, kar je bilo, sploh ni bilo to, kar so od nje pričakovali, ni pa jih bilo malo, ki so se pritoževali zaradi motenj, ki jih je povzročala pri gledanju prvega zagrebškega programa. A začetek je vsak težak, sploh če je usoda prve in nove zasebne televizijske postaje v rokah zgolj dveh zagnancev, ki vse znanje, ves prosti čas in denar vlagata v pridobitev, na katero naj bi bili v ob.ini Šmarje pri Jelšah nekega dne ponosni.
Zakaj zapletljaji? Prvi in glavni razlog je oprema, ki je ni bilo mogoče pravočasno nabaviti, zato je bilo mogoče oddajnik postaviti edinole na streho Šmarskega hrama, kjer je bil v podstrešnih prostorih televizijski studio.
Koncem maja naj bi oddajnik postavili na Svetem Roku in se s sedanjega VHF kanala prestavili na UHF.
Začeli so s predvajanjem satelitskih programov, pretežno glasbenih, sčasoma pa naj bi tedensko zagotovili vsaj pol ure lastnega programa, ki bo odsev dogodkov v občinah Šentjur pri Celju, Slovenske Konjice in Šmarje pri Jelšah.
Zoran Romih in Joža Gojtan ml. sta vztrajna in optimista, prepričana, da bo studio TV Šmarje pri Jelšah nekega dne sodoben, računalniško opremljen prostor in da bo program takšen, da se ga ne bo treba sramovati.
V kratkem naj bi v okviru OK SZDL Šmarje pri Jelšah zaživel tudi programski svet lokalne TV postaje Šmarje pri Jelšah, Zoran in Jože pa sta tudi prepričana, da bo prošnjo za dodelitev frekvence Republiški komite za promet in zveze ugodno rešil.
Glede na to, da gre za čisto ljubiteljsko dejavnost in za samofinanciranje, je že sedanji dosežek uspeh. So pa šmarski televizijski postaji stali ob strani mnogi dobrotniki, predvsem zasebni obrtniki in tudi že delovne organizacije, ki omogočajo, da se stvari nekolikanj hitreje premikajo naprej, kot bi se sicer.

Novi tednik, 11. 5. 1989