Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z orientacijskega tekmovanja v okolici Rogatca


Zadnjo marčevsko soboto so v Planinskem društvu »Sloga« Rogatec izkoristili za organizacijo in izvedbo tekmovanja v planinski orientaciji. V čudovitem vremenu se je v dopoldanskem času na startu tekmovanja zbralo več kot 20 ekip iz petih različnih planinskih društev (Pd »Sloga Rogatec, PD Boč-Kostrivnica, PD Vitanje, PD Slivnica, PD Zagorje ob Savi), tekmovanju pa se je pridružila tudi ekipa ptujskih skavtov.

Več kot 90 tekmovalcev se je spopadlo s tremi različnimi težavnostnimi progami, ki so jih v širši okolici rogaške občine postavili domači organizatorji. Tekmovanje je potekalo v štirih različnih kategorijah, kot zanimivost pa dodajmo, da je so zmagovalci posameznih kategorij zastopali tri različna društva (kategorija A – PD »Sloga« Rogatec, kategorija B – ekipa ptujskih skavtov, kategoriji C in D – ekipi PD »Slivnica).

Na koncu so se organizatorji zahvalili vsem udeležencem tekmovanja in posameznikom, ki so s svojim trudom pripomogli k izvedbi tekmovanja, posebna zahvala pa je veljala tudi ravnatelju OŠ Rogatec, Viliju Prevolšku, ki je za lažjo izvedbo tekmovanja, odstopil prostore osnovne šole v Rogatcu. Močno sonce, visoke temperature in prijetno druženje so bile zagotovilo, da po razglasitvi rezultatov iz Rogatca nihče ni odhajal slabe volje.

Dušan Poslek