Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vodooskrba v občinah KiO: V Šmarju podpisana “najtežja” pogodba doslej (video)



 

Za petero občin s Kozjanskega in Obsotelja je bil včeraj pomemben dan, saj so v Šmarju pri Jelšah z ministrom za kmetijstvo in okolje mag. Dejanom Židanom podpisali skoraj 12-milijonski sofinancerski pogodbi za oskrbo s pitno vodo.

Pri projektu Oskrba s pitno vodo v porečju Sotle – Hidravlična izboljšava in dogradnja vodovodnega sistema v občinah Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah bodo omenjene občine s strani Kohezijskega sklada EU prejele skoraj 10 milijonov sredstev. Slaba 2 milijona bo prišlo iz naslova Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Preostanek investicije, okoli 12 %, bodo pokrile omenjene občine. Na njihovem območju bo urejenih 66 kilometrov vodov s pripadajočo infrastrukturo.

Nosilna občina je v tem primeru Šmarje pri Jelšah, kjer podpisovanja pogodb v tolikšni višini niso navajen, zato se je zupanu Jožetu Čakšu pri tem nekoliko “tresla roka”.

Na deloviščih so izvajalci sicer že od oktobra, do podpisa pa je prišlo ob zagotovitvi državnih sredstev šele pol leta kasneje. Na širšem Šmarskem bo po izgradnji izboljšana vodooskrba za 32.000 uporabnikov, na novo pa bo v sistem vključenih 1.115 uporabnikov. V okviru širšega projekta je zajeta tudi hidravlična izboljšava in dogradnja vodovodnega sistema na območju občine Šentjur v vrednosti nekaj nad 2 milijona evrov.

Nagovori Jožeta Čakša, Andreje Kert in Dejana Židana

 

 

 

 

v: bR