Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju znova nagradili naj prostovoljce


 

V Šentjurju so sinoči v okviru Tedna zdravega mesta osmič zapovrstjo izpeljali natečaj za naj prostovoljce, ki so jih na zaključni prireditvi tudi uradno razglasili. S tem projektom Mladinski center Šentjur nadaljuje promocijo prostovoljstva, ki je v teh časih pomemben gradnik družbe oz. se njegov pomen še povečuje.

Skupaj z zadnjo podelitvijo so v Šentjurju doslej nagradili 158 prostovoljcev, in sicer v štirih kategorijah. Tokrat je bilo na razpis nominiranih 10 prostovoljcev. Prve tri kategorije so namenjene prostovoljcem, ki delajo z mladimi. V rangu do 18 let je priznanje prejela Kristina Kavčič, ki se udejstvuje pri Planinskem društvu Slivnica pri Celju in Mladinski folklorni skupni Lintvar. Druga nominiranka je bila Tanja Kopinšek, aktivistka MC Šentjur.

V razredu od 18 do 30 let je glavno priznanje prejela Albina Kolar, sicer predsednica Društva podeželske mladine Šentjur. Nominirane so bile še: Anja Andrenšek, Anja Dominić in Helena Sajnker, vse aktivistke MC Šentjur.

V najstarejšem razdelku je komisija, ki ji predseduje Albina Karmuzel iz Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur, nagrado namenila Ivanu Jugu dolgoletnemu aktivistu Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje. Preostala nominiranka je bila še Marjana Majcen, aktivistka pri MCŠ.

V četrti kategoriji, kjer so nominirani prostovoljci na splošnem področju je priznanje šlo v roke Danici Recko, neumorni aktivistki Društva Izviri Dobrina, ki je izjemno zaznamovala območje Žusemskega. Poleg nje je za naziv kandidirala še Nada Andrašić, aktivistka Rdečega križa.

V Občini Šentjur se lahko pohvalijo tudi s prostovoljcem, ki je aprila lani prejel naziv Naj prostovoljec v Šentjurju. Martin Cmok je namreč dva meseca kasneje prejel tudi častni naziv Naj prostovoljec v Sloveniji v kategoriji nad 30 let. Slednji je bil tudi častni govornik na tokratni prireditvi. Navzoče je pozdravil tudi župan, mag. Marko Diaci, v kulturnem programu pa so nastopili mladi folkloristi iz MFS Lintvar in trio, ki si je tokrat nadel ime Gust.

 

v: bR