Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upravna enota Šmarje po novem v šotorih (1. april)


Novica je prvoaprilska šala.

Po štirih letih urednikovanja v kontejnerjih Upravna enota Šmarje pri Jelšah išče nov dom. Izteka se namreč pregrešno draga najemna pogodba, ki jim je za 750 tisoč davkoplačevalskih evrov omogočila štiriletni kontejnerski luksuz.

Spomnimo, osrednjo občinsko stavbo v Šmarju so uradniki Upravne enote pred štirimi leti zapustili iz strahu pred porušenjem, saj je stavba pogreznjena za 12 cm na svojem vzhodnem koncu. No, štiri leta kasneje še vedno stoji, med županom in njegovo občinsko četico, ki je v objektu katastrofičnim napovedim navkljub vztrajala, pa tudi ni človeških žrtev.

Ministrstvo za notranje zadeve se je medtem odločilo, da šmarskemu kontejnerskemu ekshibicionizmu zapre pipico. Ker pogum med državno birokracijo v teh letih ni kaj prida porasel, pa kot nadomestne prostore Upravni enoti ponujajo enostavno, predvsem pa poceni rešitev. 

Luksuzen kontejnerski kompleks, v katerem je trenutno nameščena Upravna enota Šmarje pri JelšahS pomočjo Slovenske vojske in Civilne zaščite so zagotovili devet vojaških šotorov S5, sicer namenjenih za vojaške kuhinje in jedilnice. Postavili jih bodo na zelenici pred občinsko stavbo, od koder bodo speljali tudi elektriko, telefonijo in internet. Sedem šotorov bo namenjenih za poslovanje s strankami, dva manjša pa bosta za svoji pisarni uporabljala načelnik UE Šmarje pri Jelšah in njegov namestnik.

“V časih krize je prav, da s skromnostjo in prilagodljivostjo zgled svojim državljanom pokaže tudi država,” je postavitev šotorskega kompleksa komentirala pristojna državna sekretarka. “Navsezadnje je podobno rešitev sprejela tudi partizanska birokracija leta 1943, ko so šotore za izvajanje upravnih in sodnih nalog postavili na osvobojenem ozemlju na Kočevskem. Odločitev se je takrat izkazala kot dobra in nobenega razloga ni, da bi danes bilo kaj drugače,” je še dodala predstavnica ministrstva.

“Z novo šotorsko pisarno sem pomirjen, želim si le, da bo postavitev šotora omogočala pogled na Šmarski potok, mrliško vežico in trgovski center Jager,” pa je z malim zadovoljen načelnik upravne enote.

Kako dolgo bo UE Šmarje pri Jelšah poslovala v šotorih za zdaj še ni jasno, napovedi pa so, da vse dokler država ne bo ponovno beležila več kot 5% letne gospodarske rasti.

Glede na trende okrevanja gospodarstva je najbolje, da se državna birokracija novih delovnih pogojev čim prej navadi. 

P. A.