Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območna revija otroških in mladinskih zborov na Blagovni (foto, video)


V četrtek, 10. aprila 2014, je v večnamenski dvorani podružnične osnovne šole Blagovna potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Šentjur pri Celju in Dobje, na kateri se je predstavilo 14. zborov.

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Šentjur pri Celju in Dobje, imenovana “Mi smo pomlad”,  je bila razdeljena v dva sklopa oziroma bolje rečeno v dva koncerta. V prvem sklopu s pričetkom ob 17. uri so se predstavili trije otroški in trije mladinski pevski zbori. Kot prvi so nastopili pevci otroškega pevskega zbora OŠ Hruševec pod vodstvom Blanke Pasarič. Sledila sta otroški pevski zbor OŠ Slivnica pri Celju z zborovodkinjo Metko Bevc in otroški pevski zbor OŠ Franje Malgaja Šentjur – POŠ Blagovna z zborovodkinjo Slavico Rajh. Drugi del prvega koncerta je bil namenjen nastopu mladinskih pevskih zborov. Predstavili so se pevci mladinskih pevskih zborov OŠ Hruševec pod vodstvom zborovodkinje Blanke Pasarič, OŠ Slivnica pri Celju z zborovodkinjo Metko Bevc in OŠ Blaža Kocena Ponikva pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk. 

 

 

 

Na drugem koncertu s pričetkom ob 19. uri so se obiskovalcem predstavili štirje otroški pevski zbori in štirje mladinski pevski zbori. Kot prvi so se predstavili pevci otroškega pevskega zbora OŠ Dramlje pod vodstvom zborovodkinje Lucije Jager, sledili so jim pevci OŠ Franja Malgaja Šentjur z zborovodkinjo Melito Prevodnik Račečič, pevci OŠ Planina z zborovodjem Matejem Romihom in pevci OŠ Dobje z zborovodkinjo Slavico Rajh. V drugem delu pa so se predstavili pevci mladinskih pevskih zborov. Kot prvi so nastopili pevci mladinskega pevskega zbora OŠ Dramlje pod vodstvom zborovodkinje Marije Klančar, sledili so jim pevci OŠ Franje Malgaja Šentjur z zborovodkinjo Melito Prevodnik Račečič, pevci OŠ Planina z zborovodjem Matejem Romihom in pevci OŠ Dobje pod vodstvom zborovodkinje Slavice Rajh. 

Revijo je strokovno spremljala Danica Pirečnik, za povezovanje programa pa je poskrbela Mojca Zupanc. Predstavnica Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območne izpostave Šentjur Anita Koleša je vsem pevcem, ki zaključujejo pevsko pot v mladinskih pevskih zborih osnovnih šol, podelila priznanje za sodelovanje v zborih.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik