Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zibčani odigrali komedijo Naši trije angeli (foto, video)


V sredo, 2. aprila 2014, je dramska skupina Kulturnega društva Zibika v prostorih šmarskega kulturnega doma odigrala komedijo Naši trije angeli.

Dramo Naši trije angeli sta po zgodbi Angelska kuhinja francoskega pisatelja Alberta Hussona dramatizirala Sam in Bella Spewack. Priredbo za tokratno odrsko postavitev je opravila dramska skupina Kulturnega društva Zibika pod okriljem Helene Rančigaj. 

 

 

Zgodba se dogaja na prehodu iz leta 1910 v leto 1911 na otoku francoske Gvajane v Atlantskem oceanu Južne Amerike, ki je med drugim nudil »dom« številnim prestopnikom.  Nosilci glavnih vlog so trije zaporniki, ki s prisilnim delom prestajajo svojo na različne načine zasluženo kazen. Na silvestrski večer popravljajo streho podeželske trgovine z mešanim blagom Reneja Barteza. Trgovina životari. Trenutni upravitelj je neodločen in popustljiv, kar med mnogimi drugimi izkorišča tudi vaška klepetulja Parole. Emilie, Renejeva žena, ga ima rada, zato je z njim potrpežljiva. Marie, njuna hči, je nesrečno zaljubljena v Paula, ki na ta dan s stricem Pierrom prihaja v goste. Pierre Trochard, Renejev bratranec, bogat poslovnež, oderuh, lastnik omenjene trgovine, prihaja iz Amerike, da bi našel razloge slabega poslovanja trgovine in razjasnil nedorečeno razmerje med Marie in Paulom, njegovim dedičem. Predstava na hudomušen način opozarja, da je marsikateri pameten in po svoje dobrosrčen človek za zapahi, zoprni sebičneži, goljufi in nespretne reve pa svobodno hodijo naokrog.  

Glavne vloge so odigrali: Robi Krivec, Mojca Bizjak, Urša Ketiš, Janez Bele, Urban Bračko, Janez Premrl, Tina Krivec, Jože Bizjak, Jan Planinšek in Tomi Krivec.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik