Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

29. 4.: Med najboljšimi v šentjurski občini


Aktiv mladih zadružnikov v Slivnici pri Celju je med najbolj delavnimi v šentjurski občini. Aktiv šteje 40 mladih fantov in deklet.
Vso pozornost so posvetili izobrazbi članov ter so pridno obiskovali kmetijsko šolo. Z vso vnemo so se lotili tudi obnove sadovnjakov, na svojih posestvih pa uspešno uvajajo tudi nasade jagodičevja. Mladi zadružniki so z udarniškim delom gradili tudi gozdno cesto Jelce in sodelovali pri gradnji zadružnih skladišč.
Letos so se mladi zadružniki uspešno uveljavili pri akciji setve hibridne koruze in lanu, ki ga bodo na področju zadruge vsejali 30 ha. Izvedli bodo tudi akcijo škropljenja sadnega drevja v poletnem času, uvedli pa bodo tudi poskusno škropljenje žita s herbicidi. V pomladanskem času bodo organizirali traktorsko-strojni tečaj, s čimer bo kmetijska zadruga pridobila potreben tehnični kader za svojo mehanizacijo.
Vsekakor so mladi zadružniki v Slivnici pomemben činitelj pri uvajanju naprednejšega gospodarjenja in se uspešno uveljavljajo tudi v vodstvu zadruge, saj jih je 6 v zadružnem svetu, 7 članov aktiva pa je bilo izvoljenih tudi v upravni odbor.

Celjski tednik, 29. 4. 1959