Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalna kulinarična razstava v pripravi društva Gaja (foto)


V mesecu marcu že vrsto let žene iz Društva Gaja, društva za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev občine Rogaška Slatina, na ogled pripravljajo kulinarično razstavo. Slednjo so pripravile v Kulturnem centru Rogaška Slatina tudi minuli torek in sicer v sklopu osrednje prireditve ob dnevu žena in materinskem dnevu.

Tudi letos je bila kulinarična razstava bogata in raznovrstna, videli smo lahko jedi, značilne za različne obdobja. Zagotovo je osrednje mesto imela orehova potica, raznovrstno pecivo, krofe, flancate, jerpico, sirovo zavihanko, mlinčevo potico in bel kruh, tudi letos pa ni manjkalo dobrot, ki jih bomo uživali kaj kmalu, velikonočno jagnje, domača šunka, pirhi in hren. Tradicionalni dogodek je bil tudi tokrat prava paša za oči in zagotovo vir idej ter spoznavanje etno-kulinaričnih užitkov.

Žene iz Društva Gaja so tudi tokrat pripravile pravo pašo za oči in želodec
Žene iz Društva Gaja so tudi tokrat pripravile pravo pašo za oči in želodec

Kakor je že v navadi, so žene iz društva poskrbele tudi za prekrasne aranžmaje iz krep papirja in ročne vezenine. Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na razstavi.

t/f: eH