Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustno rajanje na Sladki Gori (foto)


Prvo marčevsko nedeljo je pred Domom krajanov in gasilcev na Sladki Gori potekalo pustno rajanje. Organizatorji so med več kot osemdesetimi skupinskimi in posameznimi maskami izbrali najizvirnejše in najlepše ter jih nagradili, vsem obiskovalcem pa so delili pustne krofe in okrepčilo.

Pustnega rajanja so se udeležile številne izvirne maske, med skupinskimi so zagotovo izstopali cigareti, Vikingi, posode za smeti, sladkogorska mornarica in domine, obiskovalci so si lahko ogledali tudi junaka iz risanke Tom in Jerry, čarovnice, nindže, pikapolonice, princeske, Smrkce, nune in tudi masko baba nosi deda ter številne druge maske.  

 

Povezovalec programa Darko Žvižej (Štamperlov Pepi) je povabil vse maškare, da se potegujejo za nagrade, poskrbel pa je tudi za rajanje mask pred domom krajanov. Prav vse maškare in ostali obiskovalci so se med rajanjem lahko posladkali s krofi, organizator jih je pripravil menda okoli 400, v dokaj hladnem nedeljskem popoldnevu pa so se prisotni lahko ogreli s kuhanim vinom in čajem. 

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na pustnem rajanju na Sladki Gori. V prihodnjih dneh bomo obiskali številna pustna rajanja na Kozjanskem in Obsotelju, kar si boste seveda lahko ogledali na našem spletnem portalu.

t/f: eH