Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustni torek na Kozjanskem in Obsotelju (foto in video)


Maškare so se še zadnjič v tem tednu zbrale na pustni torek. Kot drugod po Sloveniji, so tudi v Obsotelju in na Kozjanskem pripravili številna rajanja. V Podčetrtku je otroke zabavala Mojca Robič, v Bistrici ob Sotli so najmlajši rajali pod okriljem Društva prijateljev mladine, Evropsko ploščad v Rogaški Slatini so med drugim zavzeli številni osnovnošolci, v Šentjurju so pred upravno stavbo maškare plesale zumbo.

Obiskali smo zgoraj omenjena pustovanja in jih obeležili s fotoaparatom in kamero. Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij in video posnetka, v katerih so zajeti utrinki torkovih pustnih rajanj. 

V Podčetrtku najmlajši rajali z Mojco Robič

Že vrsto let Turizem Podčetrtek organizira pustno rajanje za otroke. Letos so v Večnamenski športni dvorani najmlajši rajali z odlično Mojco Robič, ki že več kot desetletje in pol vodi plesno šolo v Velenju. Sicer diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok na številnih dogodkih za najmlajše deluje kot pevka in animatorka, izkušnje in znanje pa sta ji v dodatno pomoč, da si s sproščenim pedagoškim pristopom hitro pridobi naklonjenost malih varovancev. Slednje se je več kot očitno izkazalo tudi na pustnem rajanju v Podčetrtku.

Maškare so z Mojco plesali, peli in se veselili, kot se za pust tudi spodobi. Animatorka je s seboj pripeljala spretni mladi plesalki, ki sta vzpodbujali otroke, da so se v začetku lažje vklopili v glasbeno-animacijske nastope. Sčasoma so se opogumili tudi nekateri starši, ki so otroke pripeljali na pustno rajanje in celo zaplesali skupaj z najmlajšimi.

V Bistrici ob Sotli otroci in mladi po srcu rajali v Kulturnem domu 

V dvorani bistriškega kulturnega doma, ki je bila priložnostno okrašena, je Društvo prijateljev mladine Bistrica ob Sotli že 15. pripravilo pustno rajanje za otroke in mladino. Prostovoljci društva so se tudi letos tematsko našemili (Letos v otročičke z mamo) in poskrbeli za zabavo. 

Rajanje je potekalo ob spremljavi glasbe, skupnih plesov, tudi letos pa ni šlo brez limbo plesa, kavbojske polke in ostalih družabnih plesov. Prostovoljci DPM so na hitro pripravili čokolino, s katerim so se posladkale številne maske, manjkalo pa ni niti bombonov in lizik. Člani DPM so izpostavili, da ob podpori, ki jim jo nudi občina, z veseljem organizirajo rajanje za in z najmlajšimi, s čimer jim popestrijo pustne užitke.

Pustovanje v Rogaški Slatini

Občina Rogaška Slatina je poskrbela za pustovanje na Evropski ploščadi. Najlepše in najizvirnejše maske so prejele nagrade, manjkalo ni smeha in krofov. Pustne povorke so se udeležile številne maškare, skupinske in posamezne, tako najmlajše kot malce starejše.  

Poskrbljeno je bilo za bogat spremljevalni program, maškare so rajale ob raznovrstni glasbi. 

Fotografije iz Rogaške Slatineje posnel Marko Plavčak

V Šentjurju pustovali na Mestnem trgu

Društvo prijateljev mladine Šentjur je desetič doslej poskrbelo za pustovanje, ki je pred upravno stavbo privabilo množico otrok s spremljevalci. Zaplesali so v ritmih zumbe in na ostale melodijo. Na voljo so bili tudi krofi in nagrade.

 

 

SKUPNA FOTOGALERIJA TORKOVIH PUSTOVANJ (klik!)

 

t/f/v: B. R. in eH

Foto: Marko Plavčak, Gašper Gobec