Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pričela se je energetska sanacija OŠ Podčetrtek (video)


Minuli ponedeljek je v prostorih Občine Podčetrtek potekal podpis pogodbe z izbranim izvajalcem del za operacijo Energetska sanacija OŠ Podčetrtek. Podpisu pogodbe so prisostvovali župan občine Podčetrtek Peter Misja, ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik, izbran izvajalec gradbenih del Jože Hartl iz podjetja GES d.o.o. Rogaška Slatina ter predstavnik podjetja YALI-ing d.o.o. iz Polzele.

Uvodoma je župan Peter Misja predstavil osnovni namen investicije, ki se v prvi vrsti nanaša na implementacijo potrebnih ukrepov za energetsko sanacijo obstoječe šole ter funkcionalno izboljšanje, s ciljem povečanja energetske učinkovitosti, zmanjšanja emisij toplogrednih plinov in povečanja proizvodnje toplote iz obnovljivih virov.

Ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik je izpostavil, da z energetsko sanacijo OŠ Podčetrtek želijo doseči izboljšanje kriterijev, predvsem zmanjšanje stroškov energije in s tem celotnih stroškov delovanja javnega zavoda, s čimer bodo dosegli želene cilje, torej zmanjšanje porabe energije in s tem zmanjšanje tekočih obratovalnih stroškov zavoda. S prenovo prostorov bodo po besedah Pepevnika doseženi tudi boljši delovni pogoji za učence in zaposlene. 

Omenjeni župan, ravnatelj, izvajalec in nadzornik pred podpisom pogodbe
Omenjeni župan, ravnatelj, izvajalec in nadzornik pred podpisom pogodbe

Energetska sanacija OŠ Podčetrtek vključuje fasaderska dela na stavbi, izolacijo strehe stavbe, namestitev stavbnega pohištva (okna in vrata), s kotlom na lesno biomaso bo zamenjana obstoječa kurilna naprava. Projekt vključuje še hidravlično balansiranje sistema ogrevanja, sistem prezračevanja in uvajanje energetskega prezračevanja. 

Investicija bo financirana iz proračunskih sredstev Občine Podčetrtek (22,39 %) in nepovratnih sredstev MzIP iz naslova Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija stavb« (64, 28 %)ter iz naslova 21. in 23. člena Zakona o financiranju občin (ZFO-1) (13,33 %).

Izbrani izvajalec gradbenih del je podjetje GES d. o. o. iz Rogaške Slatine. Vrednost gradbene pogodbe znaša 815.725,90 EUR z DDV. Nadzor nad gradnjo bo izvajalo podjetje VALY-ing, d. o. o., iz Polzele. Po pogodbi morajo biti vsa gradbena dela zaključena do 15. septembra 2014.

Zgoraj: notranjost nove pridobitve za starostnike; spodaj: zunanjost novega dislociranega doma starejših in OŠ Podčetrtek
Zgoraj: notranjost nove pridobitve za starostnike; spodaj: zunanjost novega dislociranega doma starejših in OŠ Podčetrtek

Po končanem podpisu pogodbe je župan Peter Misja predstavil še dela v prostorih nad ZD Podčetrtkom, kjer nastajajo novi prostori dislociranega doma starejših. Po besedah Misje bo v domu starejših prostora za 13 stanovalcev.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvem lahko prisluhnete izjavi župana Petra Misje, v drugem pa ravnatelja mag. Darka Pepevnika. 

 

 

 

 

v/t/f: eH