Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 24. 4. 2014


VLOMIL IN ODNESEL PUŠKE

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so bili 18. 3. 2014 obveščeni o vlomu v gospodarsko poslopje. Na kraju so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec v času odsotnosti oškodovanca dejansko vlomil v gospodarsko poslopje in nato še v omaro, iz katere je odtujil tri kose dolgocevnega orožja. Z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca nadaljujemo in bomo na ODT podali kazensko ovadbo. 

VLOM V LOKAL

22. 3. 2014, v dopoldanskem času, so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Policisti so na kraju ugotovili, da je storilec vlomil v lokal, iz katerega je odtujil cigarete in menjalni denar. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev storilca, zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo. 

KRŠILI JAVNI RED IN MIR

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so bili 23. 3. 2014 obveščeni, da na javni prireditvi več občanov krši javni red in mir. Policisti so na kraju ugotovili, da je en kršitelj udaril gosta, nakar so ga varnostniki odstranili s prireditve, čemur se je kršitelj uprl. Pomiril se ni niti po prihodu policistov, do katerih se je nedostojno obnašal in ni upošteval ukazov, zaradi česar je bil  pridržan do iztreznitve, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog. 

Policisti so na kraju izdali plačilni nalog še dvema občanoma, enemu, ker ni upošteval ukrepa varnostnika in enemu, ker ni upošteval večkratnih ukazov policista, da se odstrani z mesta, kjer se je izvajal policijski postopek.

OGENJ SE JE RAZŠIRIL V GOZD

19. 3. 2014 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan zakuril listje, ogenj pa se mu je nato nenadzorovano razširil na gozdno podrast. Požar so pogasili gasilci, občanu pa je bil izdan plačilni nalog.

OPOZORILO GLEDE KURJENJA:

V spomladanskem času si ob lepem vremenu ljudje urejajo svoja okolja in pri tem naravne in druge odpadke enostavno skurijo. Pri tem se velikokrat ravna malomarno, zaradi česar prihaja do ogrožanja in povzročene škode drugim ljudem.

Policisti občane opozarjajo, da so pri kurjenju skrajno previdni in da upoštevajo določila, ki jih predvidevajo Uredba o varstvu pred požarom v naravnem okolju, Zakon o gozdovih in Zakon o divjadi in lovstvu.

Pri kurjenju je potrebno urediti kurišče, ki mora biti obdano z negorljivim materialom, prostor okoli kurišča pa mora biti očiščen vseh gorljivih snovi. Oddaljeno mora biti od gozda vsaj 50 m, od pomembnih prometnih poti, večjih naselij in objektov, kjer se izdelujejo, predelujejo ali skladiščijo vnetljive ali nevarne snovi, pa vsaj 100 m. Kurišče mora biti ves čas zavarovano in nadzorovano s strani polnoletne osebe, po končanem kurjenju ali sežiganju pa je potrebno ogenj in žerjavico pogasiti ter kurišče pokriti z negorljivim materialom. Opozoriti je tudi potrebno, da se kurjenje ne sme opravljati ob večjem vetru. Prav tako se pri kurjenju, sežiganju ali uporabi odprtega ognja v naravnem okolju, ne sme uporabljati gorljivih tekočin ali materialov, ki pri gorenju razvijajo močan dim ali strupene pline oziroma so kako drugače škodljivi za okolje.

V gozdu je kurjenje prepovedano, razen na urejenih kuriščih in zaradi zatiranja podlubnikov. Kurjenje je prepovedano tudi na kmetijskih neobdelovalnih zemljiščih in nerodovitnih površinah (travišča, ledine…), ki bi lahko ogrozila gozd ali druga zemljišča. V času gnezdenja ptic in poleganja mladičev, med 1. marcem in 1. avgustom, je prepovedano sekanje, požiganje ali drugače uničevanje živih meja, grmišč in s suho zarastjo poraslih površin po pašnikih, travnikih in poljih.

 

                                                                       Iztok PINTER

                                                                    KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

                                                                           višji policijski inšpektor II.