Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Perpetuum Jazzile v Šentjurju (foto in video)


Prvo pomladno soboto je v športni dvorani OŠ Hruševec v Šentjurju potekal koncert svetovno znanega slovenskega zbora a capella Perpetuum Jazzile. Zbor že dobra tri leta vodi švedski dirigent Peder Karlsson, ki ga v Šentjurju sicer ni bilo, so ga pa več kot odlično zamenjali člani zbora Sandra Ferketija, Samo Vovk in Luka Černe.

Perpetuum Jazzile so minulo soboto prvič nastopili v Šentjurju in sicer v nabito polni športni dvorani OŠ Hruševec. Kljub razmeroma visoki vstopnini (25 €) je v vokalni ekstazi zbora, ki izvaja pretežno jazz in pop glasbo, uživalo približno 900 obiskovalcev iz bližnje in daljne okolice. Pobuda za izvedbo koncerta v Šentjurju je prišla na pobudo članice Perpetuum Jazzile, Šentjurčanke Valentine Zidar.

Perpetuum Jazzile z Mladinskim pevskim zborom OŠ Hruševec
Perpetuum Jazzile z Mladinskim pevskim zborom OŠ Hruševec

Perpetuum Jazzile izvaja a capella zborovsko petje brez instrumentalne podlage. Z različnimi zvoki in glasbo, ki jih proizvajajo, so že ničkolikokrat številne obiskovalce popeljali na čudovito in nepopisno glasbeno popotovanje. Slednje so doživeli tudi obiskovalci sobotnega koncerta v Šentjurju. Nepozabno glasbeno doživetje se je stopnjevalo vse od prve pesmi, skozi številne slovenske in svetovno znane uspešnice, vse do vrhunca večera, ko so se zboru na odru pridružile članice in člani Mladinskega pevskega zbora OŠ Hruševec. Skupaj so zapeli pesem Africa, s priredbo katere so Perpetuum Jazzile pred leti nase resno opozorili tudi v tujini.

 

Zaključimo lahko, da so Perpetuum Jazzile več kot navdušili obiskovalce sobotnega koncerta. Bučni aplavz ob koncu koncerta jih je kar dvakrat privabil nazaj na oder. Glasbeno naelektreno ozračje ter energija odličnega zbora sta zagotovo upravičila pričakovanja obiskovalcev, tudi tistih z malce večjimi pričakovanji.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na koncertu, v video posnetku pa si lahko ogledate nastop Perpetuum Jazzile z Mladinskim pevskim zborom OŠ Hruševec. 

 

v/t/f: eH