Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. 3.: Velik uspeh moškega pevskega zbora


Zadnje dvoletno obdobje je v tridesetletnici obstoja moškega pevskega zbora v Šentjurju gotovo najaktivnejše in najuspešnejše. Ko je predsednik Jaka Tanšek nanizal zborovo dejavnost, je dejal, da je obsegala 11 samostojnih koncertov, 7 pevskih revij in tekmovanj, 11 proslav, 8 različnih kulturnih prireditev in 8 pogrebov.
Iz seštevka javnih nastopov kaže predvsem opozoriti na gostovanje v Szegedu v sosednji Madžarski in nastop v pobrateni Užički Požegi v SR Srbiji. Ta nastopa sta imela tudi povratni učinek, saj je bil šentjurski zbor gostitelj zbora Erkel Ferenc iz Szegeda in mešane kulturne skupine Petar Lekovič iz Požege.
Zborovodja Edi Goršič, ki dirigira zboru že polnih deset let, je prav lani dosegel z zborom največji uspeh. Na republiški reviji v Mariboru je zbor osvojil bronasto plaketo mesta ob Dravi.

Zbor ima 47 pevcev, katerih povprečna starost je 36 let. V zadnjem času ima nekaj težav z basovsko zasedbo, problemi pa so nastali tudi s prostorom za vaje, saj je število pevcev že tolikšno, da učilnica v glasbeni šoli ni več zadostovala. Zato se je zbor preselil v prenovljeno dvorano gasilskega doma. Zbor je na najboljši poti, da doseže še boljše uspehe.

Sicer pa prav zdaj navezuje stike s prosvetnim društvom Danica v sv. Primožu v Podjuni na Koroškem. Računajo, da bodo šentjurski pevci odšli na gostovanje že to pomlad, seveda pa bodo koroški pevci zapeli tudi v Šentjurju.

Novi tednik, 8. 3. 1979