Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. 3.: Ali bo otroški vrtec v Rogaški Slatini?


V Rogaški Slatini imajo otroški vrtec, toda v nemogoči stavbi, kjer je hladno in vlažno, za otroke neustrezno in so izpostavljeni bolezni. KO SZDL si že nekaj let prizadeva, da bi zbrala sredstva za postavitev otroškega vrtca, ki bi ga v Rogaški Slatini nujno potrebovali.

Predsednik KO SZDL Rudi Peperko je dejal: »Vse sile napenjamo, da bi zgradili otroški vrtec. Lani smo se obrnili na vse gospodarske organizacije in občinsko skupščino in upam, da bomo zbrali vsaj nekaj sredstev ter letos pričeli z gradnjo.

Otroci so naše največje bogastvo in predvsem njim naj gre naša skrb, za kar smo vsi odgovorni. Naši ljudje to dobro razumejo, upam, da bodo še tisti; ki bi nam naj pomagali.«
Na posvetu o vprašanjih družbene aktivnosti žensk pa so sprožili še drugo važno vprašanje. Bloki se gradijo, toda nikjer ni kotička za otroke. Predlagajo, da bi se moralo uzakoniti to, da bi pri vsakem večjem stanovanjskem objektu ali skupini manjših novih zgradb upoštevala tudi soba za otroke, kjer bi lahko preživeli prosti čas ob igri in na varnem, ko so starši odsotni. Ob vseh milijonih, ki gredo v gradnjo, pa je tako težko primakniti sredstva še za skromen prostorček! Tudi tu se bo treba zganiti!

Celjski tednik, 6. 3. 1964