Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

19. 3.: Iz Dramelj


Nedavno je bil zaključen tečaj RK. Obiskovala so ga kmečka dekleta, vodile pa so ga učiteljice. Obiskovale so tudi hiše in gospodarska poslopja in potem razpravljale kaj je bilo ponekod nehigiensko itd. Ob zaključku so priredile tudi lepo kulturno prireditev.
Mladinska organizacija je nedelavna. Ničesar ni slišati o mladinskih sestankih niti o kakšnem drugem delu. Veliko je v tem kraju še mladincev, ki izkaznice sploh nimajo.
Zadnjo nedeljo so uprizorili veseloigro v treh dejanjih »Davek na samce« in enodejanko »Krčmar pri zvitem rogu «. Obe igri sta nudili preprostemu ljudstvu precej zabave.
Elekrifikacija se postopoma nadaljuje. Daljnovod je že napeljan. Zdaj postavljajo drogove za omrežje. Zveza borcev zbira prispevke za spomenik padlim borcem. Postavljen bo tam, kjer so pokopani neznani borci.
Nekateri ne morejo razumeti, zakaj v osnovni šoli ni telovadbe, medtem, ko se po drugih šolah borijo za zvišanje telovadnih ur in uvajajo športne dneve. Da bi po učnem načrtu telovadbe ne bilo, to verjetno ne bo držalo?

Savinjski vestnik, 19. 3. 1954