Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju o možnostih EKO sklada in energetski svetovalni pisarni


Občina Šentjur in EKO sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v petek, 21. februarja 2014, ob 14. uri v sejni dvorani Občine Šentjur (pritličje), pripravljata predstavitev izvajanja lokalnega energetskega koncepta Občine Šentjur in programov EKO sklada na področju izboljšanja energetske učinkovitosti. Istega dne, v petek, bo zatem ob 16. uri sledila še slavnostna otvoritev energetsko prenovljene OŠ Dramlje z enoto vrtca. Otvoritvena slovesnost bo v telovadnici šole.

Na predstavitvi občine in EKO sklada bo pozornost veljala novosti – energetski svetovalni pisarno, ki bo z marcem začela delovati v Šentjurju. Pisarna bo odprta vsako prvo in tretjo sredo v mesecu, od 12. do 16. ure, v prostorih Podjetniškega inkubatorja Šentjur in bo brezplačna, vodil pa jo bo energetski svetovalec Dušan Jug. Strokovnjak za področje učinkovite rabe energije (URE) in uveljavljanje obnovljivih virov energije (OVE) bo občanom in ostalim zainteresiranim, tudi predstavnikom industrije, nudil informacije s področja energetskih sanacij stavb in učinkovite energetske zasnove novogradnje:

Osrednja tema petkove predstavitve, ki jo občina pripravlja z EKO skladom, Slovenskim okoljskim javnim skladom, bodo možnosti nepovratnih finančnih spodbud za okoljske naložbe, tako za fizične, kot tudi pravne osebe. Spomnimo, da je Občina Šentjur s prijavo na razpis EKO sklada in pridobitvijo sofinancerskih sredstev uspešno zaključila projekt energetske sanacije OŠ Dramlje. Izvedena dela v okviru energetske sanacije OŠ Dramlje bodo znižala strošek ogrevanja na okoli 20 odstotkov stroška pred sanacijo, ki je znašal skoraj 31 tisoč evrov v povprečju zadnjih treh let. S končano celostno sanacijo OŠ Dramlje je izveden eden od ciljev akcijskega načrta iz Lokalnega energetskega koncepta Občine Šentjur. Raznolike možnosti sofinaniranja okoljskih naložb so preko EKO sklada na voljo posameznikom in podjetjem, konkretneje bodo o tem na predstavitvi spregovorili predstavniki EKO sklada.

Program:

1. Otvoritev in pozdrav – mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur

2. Izvajanje Lokalnega energetskega koncepta Občine Šentjur – mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur

3. Energetska svetovalna pisarna Občine Šentjur – Dušan Jug, Energo – Jug, d.o.o.

4. Dejavnosti EKO sklada – Milenko Ziherl, direktor EKO sklada

5. Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb v letu 2014 – mag. Vesna Črnilogar, EKO sklad

6. Kreditiranje okoljskih naložb pravnih oseb, samostojnih podjetnikov posameznikov in zasebnikov v letu 2014 – mag. Nataša Černila Zajc, EKO sklad

7. Razprava