Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 2. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 11. do 17. 2. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 7
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 36
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 32
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 

Tatvina vitla
V noči iz 12. na 13. 2. 2014 so neznanci v Šentvidu pri Planini odtujili vitel za les. Lastnika so z omenjenim dejanjem oškodovali za 700,00 EUR.

Požar na vozilu
Na izvozu izvozu iz avtoceste A1 v Lazah pri Dramljah je zagorelo vozilo. Požar so pogasili gasilci, v požaru pa k sreči ni bil nihče poškodovan.

Zaseg vozila
Policisti so pri nadzoru cestnega prometa kontrolirali voznika, ki ni imel vozniškega dovoljenja, zarad česar mu je bil zasežen osebni avtomobil ter zoper njega podan obdolžilni predlog.

Kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru
Policisti so bili napoteni na intervencijo v stanovanje, kjer naj bi prišlo do kršitve javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršila javni red in mir partnerka, ki je bila pod vplivom alkohola. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Pridržanje
V petek pozno zvečer so policisti z laserskim merilnikom hitrosti zaznali prekoračitev hitrosti v bližini kmetijske šole. Voznika so ustavljali, vendar se ni zmenil za znake policistov ter odpeljal dalje. Voznika je policistom uspelo ustaviti po več kilometrih vožnje, pri postopku pa ni hotel izkazati svoje identitete, odklonil je preizkus alkoholiziranosti, je pa bil pripravljen žaliti policiste ter se jim upirati. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje. Višino globe za storjene prekrške bo določilo sodišče.

Vlom v vikend
Na Planinskem Vrhu je bilo vlomljeno v vikend, kjer je storilec s samim vlamljanjem povzročil veliko škode. Odtujil je le vrtalni stroj v vrednosti okoli 100 EUR.

Tatvina lahkega priklopnika
V soboto je lastnik lahkega priklopnika iz Doropolja ugotovil, da slednjega nima več pod kozolcem. Gre za starejšo prikolico črne barve, domače izdelave, ter jo je storilec najverjetneje potreboval za prevažanje stvari in odtujil prvo, ki jo je opazil.

Tatvina delov iz kmetijskega traktorja
V noči na nedeljo si je storilec vzel čas in iz parkiranega kmetijskega traktorja znamke FIAT odtujil več hidravličnih in mehanskih elementov, hladilnik motorja in nekaj stekel iz kabine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2000 EUR. Dele najverjetneje potrebuje za popravilo poškodovanega traktorja.

Zatajitev denarnice in mobilnega telefona
V ponedeljek je oškodovanka v trgovini Spar v Šentjurju pozabila denarnico in mobitel, kar je izkoristil neznani storilec, ki si je omejeno prilastil. Ko se je oškodovanka po 2 minutah vrnila na kraj, predmetov na kraju ni bilo več. Z dejanjem je oškodovana za okoli 700 €.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Simon Veber
Pomočnik komandirja PP