Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Luka Lapornik s Krko do prvega pokalnega naslova; VLK Kozjansko


Košarkarji novomeške Krke so v soboto na zaključnem turnirju Pokala Spar prvič doslej osvojili to lovoriko, čeravno so v državnem prvenstvu najboljši zadnje tri sezone. V ekipi državnih prvakov v tekoči tekmovalni sezoni nastopa tudi Šentjurčan Luka Lapornik, ki je na finalni tekmi z ljubljansko Union Olimpijo dosegel šest točk. To je druga košarkarska lovorika za kakšnega Šentjurčana, saj je Stanko Sebič z Dolenjci leta 2003 osvojil njihov prvi naslov državnih prvakov.

V soboto, 15. februarja, se nadaljuje tekmovanje v Ligi Telemach. Šentjurčani bodo gostili Portorož, Rogaška pa gostuje na Polzeli. 

§ § §

V šestem krogu Veteranske lige v košarki »Kemoplast« Kozjansko smo bili priča dvema zelo izenačenima tekmama. V prvi se je ekipa iz Lesičnega pomerila z branilci naslova, ekipo Šentjur 2000, in ji zadali drugi poraz v letošnji sezoni. Z drugo zaporedno zmago, po uvodnih treh porazih, so se igralci ekipe Dren Lesično zavihteli na tretje mesto lestvice. Na prvo mesto, pa se je po tednu premora, ponovno povzpela ekipa ŠD Šmarje, ki je težje od pričakovanj ugnala ekipo iz Podčetrtka. Slednji so pred zadnjo četrtino še vodili za dve točke, vendar se jim je na koncu še kako poznalo, da so na tekmo prišli le s šestimi igralci, saj so ob zadnjem sodnikovem žvižgu na igrišču imeli le še tri. (R.G.) 

REZULTATI 6. KROGA – VLK »KEMOPLAST« KOZJANSKO – 7. 2. 2014 V LESIČNEM

DREN LESIČNO : KK ŠENTJUR 2000 69:62
(Rebernik 26, Lapornik D. 19, Petrovič 16 / Urbanija 19, Plošnik 15)

KK PODČETRTEK
: ŠD ŠMARJE 65:73
(Ceraj 30, Šelekar D. 23 / Strašek R. 31, Močnik 15)

ŠD KOZJE prosti

LESTVICA PO 6. KROGU – VLK »KEMOPLAST« KOZJANSKO

1. ŠD ŠMARJE 9
2. ŠD KOZJE 8
3. DREN LESIČNO 7
4. KK ŠENTJUR 2000 6
5. KK PODČETRTEK 6

 

*na sliki KZS Luka Lapornik drugi z leve