Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

21. 2.: Brusilnica dela


V Kozjem je v teh dneh pričela obratovati najsodobnejša brusilnica stekla v Evropi, obrat Steklarne Rogaška Slatina. V njej je že montiranih 50 najmodernejših strojev, uradna otvoritev za Kozje zelo pomembnega industrijskega objekta pa bo 1. maja letos.
In kar je za nadaljnji razvoj brusilnice v Kozjem še pomembnejše: pripravljeni so tudi strokovno usposobljeni ljudje, ki se bodo v kratkem času vključili v proizvodnjo steklarne ter bistveno prispevali k povečanju prodaje na domačem In na tujem tržišču.
Deset Kozjank je končalo industrijsko šolo in so že od meseca junija na priučevanju v Rogaški Slatini. Iz matičnega podjetja se bo v brusilnico vsak dan vozilo šest strokovno usposobljenih brusilcev, trije kvalificirani pa pridi jo direktno iz brusilne šole.
Trenutno je v Kozjem prijavljenih 5 delavcev in delavk za priučevanje, tako da bo v prihodnjem mesecu delalo v brusilnici približno osemdeset ljudi.
Kot predvidevajo, bo v prvi fazi delalo v brusilnici 120 ljudi, prihodnje leto pa bodo v Kozjem pričeli graditi še drugo brusilnico, tako da bi bilo zaposlenih v dveh izmenah čez 230 ljudi. Načrti so takšni, tolikšno povečanje zaposlenih pa je odvisno predvsem od ljudi v Kozjem.

Novi tednik, 21. 2. 1974