Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 29. 1. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 21. 1. do 27. 1. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji: 

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 38
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 43
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 2

 

Odpeljan na psihiatrijo

21. 1. 2014 je prišel v zdravniško ordinacijo občan, ki smo ga že obravnavali in je svoje pravice zahteval tako, da je pričel razgrajati in razbijati po ordinaciji. Ker je odšel pred prihodom policistov, je bila kršitev formalno zaključena s plačilnim nalogom. Ko pa so ga policisti 22. 1. 2014 srečali, pa so mu bile kršitve predstavljene in ga na podlagi zahteve za asistenco pospremili na psihiatrijo v Vojnik. Še pred tem pa mu je bil na podlagi določil ZPrCP začasno zasežen še moped in obdolžilni predlog odstopljen na Okrajno sodišče.

Zaseg osebnega avtomobila

V večernem času 22. 1. 2014 je bil zasežen osebni avtomobil vozniku, ki ni posedoval ustrezne kategorije. Storilcu prekrška sledi globa, katero bo izreklo Okrajno sodišče, prav tako bo odločilo o usodi vozila.

Vlom v stanovanje

23. 1. 2014 je bilo vlomljeno v stanovanje v Šentjurju. Lastniku so storilci odtujili motoristični kombinezon in denar ter ga oškodovali za okoli 1.100 €. Zoper storilce sledi kazenska ovadba.

Sneženje povzročilo nemir

V okolici Šentjurja je 24. 1. 2014 v večernih urah kršitelj občana preganjal kar z lopato v rokah. Zaradi kršitve ZJRM je bila kršitelju izrečena globa.

Pozabljen denar na bankomatu

25. 1. 2014 je občanka našla 100 € v bankomatu. NN je pred tem opravil transakcijo, v reži pa denar pozabil. Ko se bo našel lastnik, ki bo z bančnim izpiskom dokazal lastništvo, mu bo denar vrnjen.

Sneg poskrbel za prepir

Očitno je tako težko pričakovan sneg razlog, da se sosedje med sabo tudi prerekajo in prepirajo. Podobno kot v petek, sta se v soboto med čiščenjem snega sprla še dva soseda iz okolice Ponikve. Kršitelju je bila izrečena globa.

Ponarejeni dokumenti

Policisti specialne enote za nadzor državne meje so na avtocesti izsledili dva voznika tovornih avtomobilov, ki sta imela ponarejene tehnične liste za tovorni vozili. Zaradi CPP prekrškov sta bila oglobljena v višini 500 €, v zvezi ponarejenih listin pa zoper njiju sledi kazenska ovadba.

Preiskanih več KD tatvin in velikih tatvin

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so na podlagi zbranih obvestil pridobili odredbo za opravljanje hišne preiskave pri osumljenemu, ki je bil osumljen kaznivih dejanj Tatvin po členih 204/1 in 204/2 KZ-1, in nato opravili hišno preiskavo, pri kateri so bili najdeni in zaseženi predmeti, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Ker je do storitve kaznivih dejanj prišlo na območju PP Šentjur, sta se v preiskavo kaznivih dejanj vključila še policista PP Šentjur.

Z vztrajnostjo so policisti preiskali okoli 20 kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin, ki so jih osumljenci izvršili v času od leta 2012 do konca leta 2013, ter pri katerih so osumljenci odtujevali različno kmetijsko mehanizacijo, različne dele kmetijske mehanizacije, živali (goveda v dveh primerih), kolesa z motorjem, različno gradbeno orodje, material … Policistom je uspelo s strokovnim delom po opravljeni hišni preiskavi dodatno zaseči še vrsto odtujenih predmetov, ki bodo lahko v nadaljnjem postopku vrnjeni oškodovancem opisanih kaznivih dejanj.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP