Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 1. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 14. 1. do 20. 1. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji: 

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU -0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 54
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 5
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 2

 

Tatvina drv
V prejšnjem tednu smo poročali o tatvini drv v Pletovarju. Tega dne je bilo ugotovljeno, da so bila drva odtujena tudi v sosednjem gozdu. Policisti storilca še iščejo.

Poskus vloma v hišo
Neznanec je skušal vlomiti v novogradnjo na Proseniškem, vendar mu to ni uspelo in je ostalo pri poskusu.

Tatvina goriva
V jutranjih urah je bila na počivališču Zima na avtocesti A1 ponovno storjena tatvina goriva iz tovornega avtomobila tujemu državljanu. Oškodovan je za cca. 350 €.

Vlom v hišo
V Hrastju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznanec je preiskal celo hišo, iskal in odtujil pa je samo denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 600 €.

Zaseg rastlinskih delcev
Policisti so mlajšemu fantu zasegli zavojček z zeleno rastlino specifičnega vonja. V primeru pozitivnega rezultata preliminarnega testa na prepovedano drogo, mu bo izrečena globa.

Tatvina kosilnic
Tega dne je bilo ugotovljeno, da je v času zadnjega tedna dni neznanec prišel v Grobelno, kjer je odtujil 2 kosilnici BCS. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2000 €.

Kršitev prepovedi približevanja
V času veljavnosti ukrepa prepovedi približevanja dvema kršiteljema, je bilo ugotovljeno, da sta oba kršitelja kršila tudi določbe sklepa sodišča, tako da sta oškodovanki nadlegovala po telekomunikacijskih sredstvih. Z omenjenim dejanjem sta si ponovno prislužila globo.

Zaseg kolesa z motorjem
Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je biol mlajšemu vozniku zaseženo kolo z motorjem, zaradi prekrška pa bo zoper njega podan tudi obdolžilni predlog.

Nasilje
V večernih urah je do bivše partnerice prišel občan, jo pričel zmerjati ter z njo fizično obračunavati. Ker naj bi nasilje izvajal že dalj časa, mu je bila izrečena prepoved približevanja, zaradi KD Nasilje v družini pa bo zoper njega podana tudi kazenska ovadba.

 

»BODI TRENUTNO NEDOSEGLJIV, ČE ŽELIŠ OSTATI ŽIV«

Še vedno, do 26. 1. 2014, poteka akcija »Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ«, v kateri policisti še bolj poostreno nadzirajo voznike pri uporabi mobilnih telefonov med vožnjo, zatorej velja opozorilo, da naj tega vozniki ne počnejo med vožnjo. Kazen za neupoštevanje predpisa znaša 120 €.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Simon Veber
Pomočnik komandirja PP