Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Celjskem minuli vikend poostreno nadzirali promet


V noči s petka na soboto so policisti vseh policijskih postaj na območju Policijske uprave Celje izvajali poostrene nadzore prometa s poudarkom na psihofizičnem stanju voznikov, hkrati pa so ugotavljali tudi kršitve pešcev v cestnem prometu.

V nadzoru s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov so policisti z alkotesti preizkusili 522 voznikov. 13 voznikom je alkotest pokazal prisotnost alkohola višjo kot 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, 17 voznikom pa prisotnost alkohola nižjo od 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so enemu vozniku odredili strokovni pregled. V času nadzora so ugotovili tudi 13 kršitev pešcev.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti Postaje prometne policije Celje opravljali poostren nadzor cestnega prometa na avtocesti. Pri nadzoru so sodelovali policisti Policijske enote za izravnalne ukrepe Policijske uprave Celje ter cestninski nadzorniki Družbe za avtoceste RS in predstavniki Carinskega urada Celje.

Med izvajanjem aktivnosti so policisti ugotovili 43 kršitev s področja cestnega prometa, večinoma pri voznikih tovornih vozil in sicer zaradi preobremenitev, v manjšem številu pa tudi zaradi tehničnih pomanjkljivosti na vozilih. Kršitelji so bili predvsem državljani Romunije in Ukrajine. Policisti so v nadzoru ugotovili še kaznivo dejanje ponarejanja listin, ki ga je storil državljan Romunije tako, ki je ponaredil prometno dovoljenje.

Policisti Postaje prometne policije so v petek, okoli polnoči, pri rednem nadzoru prometa na avtocesti opravili postopek s 35-letnim voznikom osebnega vozila, doma iz območja Šmarja pri Jelšah, ki je vozil 162 km/h. Slabo uro kasneje so policisti istemu vozniku z laserskim merilnikom hitrosti prekoračitev hitrosti vožnje izmerili tudi v Šentjurju, kjer je skozi naselje, kjer velja omejitev hitrosti 50 km/h, vozil 104 km/h. Voznik znakov policistov, ki sta ga ustavljala ni upošteval, ko sta odpeljala za njim pa ga nista dohitela. Policisti bodo postopek z njim izvedli v naslednjih dneh.

Policisti na Celjskem bodo skušali z doslednim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov ter rednim izvajanjem meritev hitrosti tudi v bodoče zagotavljati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu. Seveda pa lahko največ k varnosti na naših cestah doprinesejo vozniki sami. Z umirjenostjo, strpnostjo, uvidevnostjo in predvsem upoštevanjem cestno prometnih predpisov in zavedanjem da alkohol nikakor ne sodi v cestni promet.