Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Avsenikov muzikal “Bila sva mlada oba” v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah (foto in video)


V prenovljenem šmarskem kulturnem domu se je minulo soboto odvil narodnozabavni muzikal z naslovom Bila sva mlada oba. Duhovita pripoved, obogatena z glasbo bratov Avsenik in odlično plesno ter igralsko zasedbo, je navdušila obiskovalce, ki so dvorano napolnili do zadnjega sedeža.

Narodnozabavni muzikal Bila sva mlada oba, ki na odru združuje več kot 20 nastopajočih, je rezultat več kot tisoč zgodbic, ki sta jih uglasbila legendarna Slavko in Vilko Avsenik in rodil se je muzikal s čudovito zgodbo, v katero je vpletenih enajst napevov iz cvetobera njunih najžlahtnejših melodij. V muzikalu se prepletata dve ljubezenski zgodbi – med Jurčkom (Žiga Udir) in Lizo (Maruša Majer) ter med Tonetom (Gojmir Lešnjak – Gojc) in Marto (Nataša Tič Ralijan). Gre torej za imena, ki obljubljajo smeh in pozitivno energijo. V muzikalu pa nikakor ne moremo prezreti prepleta narodnozabavne kulture z modernimi elementi, v tem primeru hip hopom.

Narodnozabavni muzikal z elementi igre, plesa in petja
Narodnozabavni muzikal z elementi igre, plesa in petja

Zabavna in duhovita pripoved, ki gledalce popelje v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, govori o dveh zelo mladih in dveh malo manj mladih, ki se skozi vrsto skrivnostnih, dinamičnih in vznemirljivih prigod razplete v optimistično romanco s srečnim koncem. Razvnete trenutke, polne čustev, hrepenenja in nenadnih preobratov umirjajo znane in priljubljene Avsenikove viže v izvedbi Ansambla Gregorij. Pestro, humorno in z glasbo bogato dogajanje pa s krmarjenjem med hip hopom ter polko in valčkom odlično nadgrajuje plesna skupina Artifex.

Narodnozabavni muzikal Bila sva mlada oba je do danes navdušil številne gledalce po Sloveniji. Režiser Jaša Jamnik je vanj spretno združil tri prvine – glasbo, ples in igro. Zato so ga odlično sprejeli tako ljubitelji narodnozabavne glasbe kot ljubitelji hip hopa in romantične komedije. Ob režiserju, igralcih, plesalcih in glasbenikih pa je potrebno omeniti tudi kostumografa, znanega Alana Hranitelja.

 

Dve uri trajajoča predstava je poleg duhovite pripovedi in odlične igralske zasedbe navdušila še z glasbo in plesom, Avsenikove viže pa so obiskovalce skozi vso predstavo vabile in spodbujale k spontanem ploskanju in sodelovanju. Tako je muzikal še enkrat več naletel na izjemen odziv v vseh pogledih.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli inserte muzikala, v galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke s predstave. 

 

 

v/t: eH

f: Dejan Hribernik in eH