Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

15. 1.: Iz Kozjega


Visoki, strmi in dolgi klanec, ki vodi s Ključic naravnost v trg Kozje, je prava posebnost. Zato se je pred trgom tisti dan, ko so pričakovali Dedka Mraza in njegovo spremstvo, nabralo starih in mladih, ki so ga z radovednimi pogledi spremljali na njegovi vožnji z vrha v trg. Kozjani so že drugič uprizorili ta zanimivi prizor v snežni naravi. Temu primemo je bilo nato v dvorani razpoloženje, podprto s prispevki Kmetijske zadruge, občine in drugih. Kakor vsako leto je seveda tudi letos priskočilo na pomoč Celje, Mladina je imela priliko, spoznati svoje prijatelje. Za primer navajamo sosedni pilštanjski šolski okoliš, kjer je družina malega kmeta in pogorelca Gučeka v Starem trgu s kopico malih otrok dala nabiralki več jajc in še 50 dinarjev povrhu. Moramo priznati, da so nabiralke skoraj povsod naletele na prijazen sprejem, le v dveh hišah ni bilo razumevanja, čeprav se družini ne moreta pritoževati, da bi od skupnosti še ničesar ne dobili.

Kekec je na poti v Kozje prišel z majhno zamudo, vendar je bil obisk prav dober, zaradi snežnih prilik pa iz okoliških vasi manj povoljen.

Kozjanska šola je v teh dneh že dvakrat razveseljevala naše male z lutkovno predstavo. Ako se bosta še mladina in ljudska prosveta pokazali na odru, bomo lahko rekli, da smo v Kozjem dobro pričeli s prosvetnim delom.

Savinjski vestnik, 15. 1. 1954