Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pravljična dežela Šentjur 2013 (foto in video)


Minuli konec tedna je v Kulturnem domu Šentjur potekala dvodnevna prireditev za najmlajše, Pravljična dežela, ki jo je vnovič organiziral Mladinski center Šentjur. V pravljični deželi so otroci rajali, ustvarjali, si ogledali predstavo o zajčku ter pisali pisma Božičku, ki jih je drugi dan tudi obiskal.

Najmlajši so minuli četrtek in petek s pomočjo staršev in animatorjev ustvarjali, rajali s pravljičnimi liki, ter spremljali bogat kulturni program, ki so ga ustvarili učenci in dijaki šentjurskih osnovnih in srednje šole. Za odlično vzdušje so organizatorji skrbeli z odličnim glasbenim repertoarjem, najmlajši so uživali v predstavah svojih vrstnikov in starejših kolegov, ki so se odlično izkazali na odru.

Ustvarjalne delavnice so privabile številne ustvarjalce
Ustvarjalne delavnice so privabile številne ustvarjalce

Otroci so brezskrbno uživali v dvorani šentjurskega kulturnega doma, organizator je poskrbel tudi, da so se lahko posladkali. Seveda je potrebno omeniti, da je že prvi dan pravljičnega direndaja privabil kopico otrok, ki so bili navdušeni, na ustvarjalnih delavnicah so izdelovali številne pravljične in domišljijske like, snežinke, čestitke in pobarvanke mozaike. Za vzdušje in zabavo so poskrbeli številni animatorji.

Prvi dan Pravljične dežele je minil tudi v znamenju predstave za otroke, ki je nosila naslov Dogodivščine zajčka Branka in so jo otroci odlično sprejeli. Po končani predstavi se je šentjurski hram kulture izpraznil in zaživel naslednji dan, ko jo otroke obiskal Božiček.

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku, pred kamero smo povabili tudi vodjo šentjurskega MC Laro Žmaher, ki nam je zaupala nekaj podrobnosti v zvezi z letošnjo Pravljično deželo. V drugem video prispevku pa smo pripravili krajši video-insert predstave, ki je zelo navdušila najmlajše. 

 

 

 

eH