Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 9. 12. 2013


ZASEG VOZILA

7. decembra so policisti PP Šmarje pri Jelšah med kontrolo prometa v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili voznika tovornega vozila, ki ni imel ustrezne kategorije za vožnjo vozila, vozilo je bilo neregistrirano, na omenjenem vozilu pa je imel nameščeno registrsko tablico, ki je pripadala drugemu vozilu. Ugotovljeno je bilo, da so bili izpolnjeni pogoji za zaseg vozila, katero mu je bilo proti potrdilu tudi začasno zaseženo. Zaradi omenjenih kršitev se bo voznik zagovarjal pri sodniku za prekrške.

VINJENI VOZNIKI

V noči na 8. december so policisti PP Šmarje pri Jelšah imeli v postopku kar tri voznike osebnih vozil, ki so vozili pod vplivom alkohola. Najvišja izmerjena vrednost alkohola z elektronskim alkotestom je bila pri enem vozniku 1,05 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper vse tri voznike so policisti podali obdolžilne predloge na okrajno sodišče v Šmarje pri Jelšah. Denarna kazen, ki je zagrožena za omenjeni prekršek pa je najmanj 1200 EUR, vozniku pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

8. decembra so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Buče zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru intervenirali na javnem kraju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do kršitve med dvema občanoma. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.  

 

                                                                  Iztok PINTER

                                                                    KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

                                                                     višji policijski inšpektor II