Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ko cvetje postane del voščilnic


 

Z decembrom vse hiti od priprav na praznike in od nekdaj so bila pomemben del prazničnih dni voščila. Kadar komu ne moremo stisniti roke, mu zaželimo vse dobro s pomočjo voščilnice, vedno bolj pa tudi s pomočjo elektronske pošte ali preprosto telefona. Še vedno pa je voščilnica tista, ki nas razveseli v nabiralniku in ki, stoječ na polici, postane praznični okras našega doma.

Na Ljudski univerzi Šentjur so se tokrat preizkusili v izdelavi božičnih voščilnic iz prešanega cvetja. Pod mentorstvom oblikovalke in fotografinje Darje Kos, so članice Univerze za tretje življenjsko obdobje ustvarile čudovite unikatne voščilnice. In kako so uporabile cvetje v tem zimskem času? Zimzelene vejice so postale okrašene veje božičnega drevesca, živorumeni cvetovi so postali plameni svečk, jesenski list je postal praznično pogrnjena miza … Z voščilnicami bodo v prazničnih dneh razveselile svoje najbližje in tiste, ki živijo daleč stran, tiste, ki bodo prepoznali in cenili vloženo delo vanje.

Delavnice s prešanim cvetjem bodo organizirane tudi v januarju, ko se jim lahko pridružite in iz naravnih materialov naredite še kak unikaten izdelek.

A.P.