Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. 12.: Nova cesta Grobelno-Podplat


V sredo, 27. novembra, j e bila v Grobelnem skromna slovesnost. Prometu so izročili zadnji del ceste Celje-Rogaška Slatina v dolžini 10,7 km od Grobelnega do Podplata.

Slovesnosti so se udeležili tudi predsednik in podpredsednica celjske okrajne skupščine Peter Šprajc in Milena Vršnik-Štiftarjeva, sekretar okrajnega komiteja Zveze komunistov Celje, ing. Andrej Marinc, pomočnik sekretarja izvršnega sveta SRS, za promet Stane Čepin, predsednik občinske skupščine Šmarje pri Jelšah Joško Lojen in drugi. Potem, ko Je podpredsednik občinske skupščine Šmarje Slavko Gobec orisal obseg opravljenega dela in pomen nove ceste, ki so jo čakali več kot 10 let, je predsednik okrajne skupščine Peter Šprajc prerezal trak, ki je zapiral cesto in jo s tem predal prometu.

Kolona avtomobilov j e krenila iz Grobelnega po novi cesti proti Šmarju, kjer je spregovoril predsednik občinske skupščine Šmarje Joško Lojen. Med drugim je poudaril, da se bodo prebivalci Šmarja še dolgo spominjali letošnjega praznovanja Dneva republike, saj se je uresničila dolgoletna želja prebivalcev. Letos j e bilo zgrajenih 10,7 km ceste v vrednosti 460 milijonov dinarjev, na tem odseku pa so izkopali 41.000 m3 zemlje, napravili 20.000 m3 nasipov in vgradili 33.500 m3 gramoza ter zgradili še 8 mostov in propustov. Neurejena sta ostala le klanca pri Št. Vidu in Mestinju, upajo pa, da bodo tudi ta dva kmalu modernizirali. Pri gradnji ceste je sodelovalo tudi 280 mladincev iz Celja, Tuzle in Vinkovcev, ki so norme presegali za okrog 80 %. Pri skupnem delu so se medsebojno spoznavali obenem pa pomembno prispevali k hitrejšemu razvoju in napredku šmarske občine.

Celjski tednik, 6. 12. 1963